Ce spune Marco Tempestini despre Raliul Sibiului

Autor: Laurenţiu Florescu 17 iul. 2012 Raliuri
Ce spune Marco Tempestini despre Raliul Sibiului

Ce îi aşteaptă pe piloţii din IRC la Sibiu?

Un raliu deosebit care îi va face fericiţi. Seamănă un pic cu vechiul Raliu Acropolis din Grecia, dar cu drumuri mai bune. Nu este un macadam perfect, sunt multe pietre si penele sunt la ordinea zilei. Probele de noapte atrag mulţi fani, iar anul acesta probabil vor depăşi toate aşteptările.

Unele probe au şi secţiuni de asfalt. Cât de dificil va fi să le parcurgi cu o maşina setată pentru macadam?

Exista bucăţi de asfalt dar sunt rapide şi largi, deci nu este o problemă să le parcurgi cu pneuri de macadam. Iar proba disputată pe asfalt este în urcare şi are numeroase ace de păr.

Cât de dificil va fi pentru cei care concurează la Sibiu pentru prima dată?

Este un pic diferit de raliurile cu care sunt obişnuiţi, dar va fi o provocare interesantă pentru toata lumea. Temperaturile vor fi ridicate şi asta ridică ceva probleme.

Eşti un pilot care a luat constat startul la Sibiu. De câte ori ai concurat aici?

Am parcurs raliul de şase ori şi am caştigat ediţia de anul trecut. Este un raliu dificil şi de multe ori este o loterie. Cine atacă de obicei nu caştigă, dar nici cel care aşteaptă nu are şanse la succes. Strategia este foarte importantă în acest raliu.

Ai folosit până acum un Subaru Impreza R4 STI, dar acum vei schimba pentru o Skoda Fabia S2000. De ce?

Am avut două abandonuri în IRC Production Cup şi am decis să schimb Subaru cu Skoda. Am facut câteva teste şi este cea mai buna alegere pentru mine. Deşi ştiu probele foarte bine şi voi concura cu un automobil S2000 îmi va fi foarte greu sa fac faţă unor piloţi ca Andreas Mikkelsen care va fi foarte rapid.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide