Citroen se îndreaptă spre DTM

După ce au făcut istorie în WRC, Citroen ia în calcul schimbarea aerul competiţional prin participarea în Campionatul German de Turisme (DTM) într-un viitor apropiat.

Citroen se îndreaptă spre DTM Citroen se îndreaptă spre DTM
Motivul pentru care Citroen ar putea lăsa macadamul pentru asfaltul german este legat de expunerea inferioară a WRC comparativ cu DTM. Şeful Citroen Sport, Olivier Quesnel , argumentează că pachetul promoţional conferit de Campionatul de Raliuri nu este în acord cu aspiraţiile ascendente ale mărcii legate de publicitatea  din motorsport.

Quesnel declară franc că, dincolo de performanţele sportive, obiectivul constructorului este de a vinde automobile, iar WRC-ul este un sport mai puţin promovat în comparaţie cu alte competiţii şi lipsa spectatorilor nu ajută vânzările mărcii.

Un alt motiv, ar fi promovarea lui Citroen C5, model ce concurează pe piaţă cu BMW Seria 3 şi Audi A4, jucători importanţi atât în oferta europeană cât şi în competiţia DTM. De asemenea, în 2009 pilotul Sebastian Loeb îşi va încheia contractul cu constructorul francez şi despărţirea de omul care a scris istorie ar putea însemna încheierea socotelilor Citroen cu această competiţie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.