CNR Dunlop 2009 – Etapa a V-a

Autor: Dan Vache 15 iul. 2009 Raliuri
CNR Dunlop 2009 – Etapa a V-a

Cu două superspeciale, SuperSpecialele Citroen şi Orange, programate vineri 17 iulie şi alte 6 probe speciale programate în a doua zi de concurs pe traseele Dobârca, Crinţi şi Călugăru, cu câte două treceri fiecare, Raliul Sibiului promite una din cele mai performante etape de raliu organizate pe teritoriul României. 265 de km vor fi parcurşi în două zile de concurs, din care 90,40 km de probe speciale vor face deliciul tuturor iubitorilor întrecerilor auto profesioniste desfăşurate integral pe macadam.

“Raliul Sibiului este şi rămâne un raliu iubit atât de piloţi cât şi de fanii automobilismului sportiv. Şi cu toţii avem toate motivele să îndrăgim această etapă. Sperăm ca în viitor, dacă standardele de securitate necesare ne vor permite acest lucru, să revenim şi la Şanta, şi în special la Şanta de noapte, o probă adorată de spectatori”, a declarat Ovidiu Mazilu, Preşedinte FRAS. “Ne aşteptăm la un raliu deosebit, un raliu în forţă, care confirmă o frumoasă tradiţie”, a încheiat acesta.

Peste 40 de echipaje vor lua startul în etapa sibiană a CNR Dunlop 2009. Şi-au anunţat prezenţa la start toate echipajele importante şi cu şanse reale la titlul de campioni naţionali. Două nume importante ale automobilismului internaţional vin la Sibiu în calitate de invitaţi speciali: Simon Jean-Joseph, campion european în 2004 şi 2007, şi Philippe Bugalski, de trei ori campion al Franţei şi fost pilot Citroen în WRC.

Startul oficial al etapei se va da vineri 17 iulie, la orele 17.00, din faţa Sălii Sporturilor Transilvania şi se va încheia sâmbătă 18 iulie, la orele 17.30, odată cu sosirea festivă în faţa aceleaşi săli. Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, la orele 22.00 în incinta Sălii Sporturilor Transilvania.

Înaintea etapei de macadam de la Sibiu, primii cinci clasaţi în Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2009 sunt:

1.    Gergo Szabo / Zoltan Kohler – Mitsubishi Evo 9 – 31 de puncte
2.    Valentin Porcisteanu / Dan Dobre   – Mitsubishi Evo 9 – 24 puncte
3.    Marco Tempesta / Dorin Pulpea – Peugeot 207 S2000 – 24 puncte
4.    Bogdan Marista / Sebastian Itu – Mitsubishi Evo 9 – 20 puncte
5.    Jarkko Miettinen / Lukka Mikko – Mitsubishi Evo 9 – 14 puncte

Următoarea etapă a CNR Dunlop 2009 este Raliul Ţara Bârsei, programată de Federaţia Română de Automobilism Sportiv în perioada 21-23 august.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide