CNR Dunlop 2011 - Raliul Sibiului

Raliul Sibiului 2011, etapa a cincea în Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop, se va desfăşura în perioada 7 – 9 iulie pe probe speciale de macadam şi asfalt.

CNR Dunlop 2011 - Raliul Sibiului CNR Dunlop 2011 - Raliul Sibiului

Principala noutate, în formula din 2011, este introducerea unei noi probe de noapte, în afara tradiţionalei speciale Santa. "Principala provocare din 2011 este o specială complet nouă, pe asfalt, care se va desfăşura tot pe noapte. Speciala Păltiniş, în urcare, va fi parcursă o singură dată, vineri seara, înaintea specialei Santa. Programul raliului din acest an a fost gândit pentru ca spectatorii să ajungă pe cât mai multe probe speciale şi sunt sigur că vor avea parte de un spectacol total în cele trei zile ale raliului", a spus Sorin Itu, organizatorul Raliului Sibiului 2011.

Raliul Sibiului va începe, ca de obicei, cu startul festiv programat, joi 7 iulie, la ora 20:00, în Piaţa Mare a oraşului. Ziua de vineri, 8 iulie, va începe cu super speciala de pe circuitul de autocross Fun Park Sibiu din cartierul Strand, programată la ora 16:30, urmată de două treceri pe Dobarca şi apoi două speciale pe noapte - Păltiniş şi Santa - începând cu ora 22:00. În ultima zi a raliului, sâmbătă 9 iulie, sunt programate alte şase probe speciale, cu începere de la ora 10:00. Principala noutate este speciala Călugăru Max, o probă compusă din vechea specială Călugăru, plus o porţiune pe asfalt.

Obiectivul nostru este să înscriem Raliul Sibiului în Intercontinental Rally Challenge (IRC) şi cred că acest traseu se apropie mult ca spectaculozitate de ceea ce se întâmplă acum în competiţiile internaţionale. În 2010 am fost etapa eveniment în calendarul IRC şi sper ca după desfăşurarea raliului să mai facem un pas important în ceea ce priveşte atingerea obiectivelor propuse", a mai adăugat Sorin Itu, organizatorul Raliului Sibiului.

În cele zece ediţii precedente, doar cinci piloţi au reuşit să se impună pe specialele din Raliul Sibiului, piloţi care au în palmares cel puţin un titlu naţional: Mihai Leu, in 2001, Titi Aur, in 2002, 2003, 2005 şi 2006, Bogdan Marisca, în 2004 şi 2007, şi Jarkko Miettinen, în 2008 şi 2009 şi Gergo Szabo în 2010.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.