CNVCD 2009 – etapa dublă de la Râşnov

Autor: Oraan Mărculescu 08 mai 2009 Raliuri

Cu un start amânat, Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2009 începe în acest sfârşit de săptămână pe binecunoscutul traseu "Valea Cetăţii", dintre Râşnov şi Poiana Braşov.

"Situaţia fără precedent de la Câmpulung Muscel ne-a făcut să începem Campionatul de Viteză în Coastă Dunlop 2009 cu o lună întârziere. Poate mulţi piloţi au sperat că etapele de la Câmpulung le vor aduce puncte şi au pregătit materialul de concurs pentru o luptă aprigă într-o competiţie care nu a contat. Startul oficial în bătălia pentru puncte se dă abia acum, pe unul din cele mai frumoase trasee de viteză în coastă din campionatul intern", a declarat Ovidiu Mazilu, preşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Dubla braşoveană de viteză în coastă, numită "Memorialul Ludovic Balint” şi organizată în cinstea acestui sportiv emerit al automobilismului românesc de performanţă, este cea care va deschide şi în acest an sezonul competiţional 2009.

Înscrierile încheiate în 6 mai anunţă 49 de piloţi la startul celor două etape. Heinz Gollner şi Lucien Hora, cei doi protagonişti ai sezonului trecut, sunt însă marile absenţe ale actualului sezon, absenţe compensate din plin de prezenţa la start a unor nume precum Porcişteanu, Tempestini sau Aur, toţi candidaţi la titlul Grupei H şi astfel la prima poziţie a clasamentului open al CNVC Dunlop 2009.

Titi Aur, retras din competiţia internă de raliuri, în care s-a remarcat ca multiplu campion naţional, revine astfel într-o competiţie de automobilsim sportiv, la volanul unui Mitsubishi Lancer EVO 9 H5, fiind unul din noii favoriţi la titlul de campion naţional absolut la viteză în Coastă.

În afara acestor noutăţi sportive, primele două etape ale Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2009 garantează fanilor automobilismului sportiv de performanţă şi spectacol. Pe traseul de coastă de la Râşnov va urca unul din cele mai performante automobile prezente la cursele din România, un Osella PA 20S, pilotat în concurs de Horaţiu Ionescu Cristea. Maşina, care va lua startul în prima etapă a CNVC Dunlop 2009, aparţine triplului campion european la viteză în coastă în 2000, 2001 şi 2002, Franz Tschager.

Pe Valea Cetăţii sunt programate recunoaşteri necronometrate în 2 manşe, antrenamente oficiale cronometrate în 2 manşe şi două manşe de concurs cu începere de la orele 14:30, respectiv 16:00, atât în etapa de vineri, cât şi în cea de duminică.

Competiţia se desfăşoară pe un traseu cu o lungime de 4,2 km şi cu o pantă medie de 5,5% pe o porţiune de drum de pe DN 1E Braşov-Râşnov.

Următoarele două etape ale Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2009 sunt programate în perioada 12-14 iunie la Alba Iulia.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide