Cupa Mitsubishi Lancer 2008 – Etapa 8

Autor: Dan Vache 28 oct. 2008 Raliuri

Gergo SzaboChiar dacă încă înaintea Raliului Iaşi 600 Prista Oil, ultima rundă a CNR Dunlop 2008, se cunoştea numele campionului, dar şi al ocupanţilor primelor trei poziţii ale ierarhiei Cupei Mitsubishi Lancer, disputa din weekend-ul trecut n-a fost lipsită de spectacol. Şi nu este de mirare în condiţiile în care aceasta urma să decidă cine va urca alături de Jarko Miettinen pe podiumul întrecerii absolute.

Miettinen n-a putut lua startul cu maşina care i-a adus titlul şi a concurat, ca şi anul trecut la Grupa H unde, din pricina problemelor tehnice, a fost obligat să abandoneze încă pe prima „specială”. În absenţa sa, victoria i-a revenit lui Tappio Laukkanen, cel care a ridicat la şase numărul rundelor adjudecate de piloţii finlandezi în CNR Dunlop 2008. Duelul care conta, se disputa însă în spatele său, protagoniştii fiind Gergo Szabo şi Dan Gârtofan.

Clasament final Cupa MitsubishiSzabo a mers excelent, fiind multă vreme pe locul doi, însă, cu probleme la diferenţialul central în mijlocul zilei secunde, ajunsese pe locul 4, în spatele lui Tempesta şi Giri. În ultimele speciale a recuperat însă fantastic, izbutind chiar, pe ultima secţiune cronometrată, de doar 3,5 km, să câştige o secundă pe kilometru în faţa lui Gârtofan, şi, la final, avea să-l devanseze cu 0,3 secunde pe acesta.

Astfel, el a ocupat locul 3 în clasamentul absolut, după Laukkanen şi Tempesta (care a ocupat, în acest fel, ultima treaptă a podiumului CNR Dunlop 2008), şi-a asigurat locul 2 în campionat şi şi-a trecut în cont a doua victorie din acest an în Cupa Mitsubishi Lancer.

Pe podiumul Cupei au mai urcat Marişca şi Mihalache, cei doi, alături de Cismaru, izbutind să se claseze în Top 8 în ierarhia absolută a acestei etape.

Clasament general

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide