Cupa Mitsubishi Lancer 2008 – Etapa 8

Pilotul maghiar Gergo Szabo a câştigat pentru a doua oară la rând în Cupa Mitsubishi Lancer şi şi-a asigurat locul doi în ierarhia absolută.

Cupa Mitsubishi Lancer 2008 – Etapa 8 Cupa Mitsubishi Lancer 2008 – Etapa 8

Gergo SzaboChiar dacă încă înaintea Raliului Iaşi 600 Prista Oil, ultima rundă a CNR Dunlop 2008, se cunoştea numele campionului, dar şi al ocupanţilor primelor trei poziţii ale ierarhiei Cupei Mitsubishi Lancer, disputa din weekend-ul trecut n-a fost lipsită de spectacol. Şi nu este de mirare în condiţiile în care aceasta urma să decidă cine va urca alături de Jarko Miettinen pe podiumul întrecerii absolute.

Miettinen n-a putut lua startul cu maşina care i-a adus titlul şi a concurat, ca şi anul trecut la Grupa H unde, din pricina problemelor tehnice, a fost obligat să abandoneze încă pe prima „specială”. În absenţa sa, victoria i-a revenit lui Tappio Laukkanen, cel care a ridicat la şase numărul rundelor adjudecate de piloţii finlandezi în CNR Dunlop 2008. Duelul care conta, se disputa însă în spatele său, protagoniştii fiind Gergo Szabo şi Dan Gârtofan.

Clasament final Cupa MitsubishiSzabo a mers excelent, fiind multă vreme pe locul doi, însă, cu probleme la diferenţialul central în mijlocul zilei secunde, ajunsese pe locul 4, în spatele lui Tempesta şi Giri. În ultimele speciale a recuperat însă fantastic, izbutind chiar, pe ultima secţiune cronometrată, de doar 3,5 km, să câştige o secundă pe kilometru în faţa lui Gârtofan, şi, la final, avea să-l devanseze cu 0,3 secunde pe acesta.

Astfel, el a ocupat locul 3 în clasamentul absolut, după Laukkanen şi Tempesta (care a ocupat, în acest fel, ultima treaptă a podiumului CNR Dunlop 2008), şi-a asigurat locul 2 în campionat şi şi-a trecut în cont a doua victorie din acest an în Cupa Mitsubishi Lancer.

Pe podiumul Cupei au mai urcat Marişca şi Mihalache, cei doi, alături de Cismaru, izbutind să se claseze în Top 8 în ierarhia absolută a acestei etape.

Clasament general

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.