Echipaj românesc în cel mai celebru raliu

Aproape 300 de echipaje au vrut sa ia startul la Monte Carlo cu ocazia aniversarii a 100 de ani a celebrului raliu, dar doar 100 au fost admise pe lista de start. Printre ele şi echipajul Tempesta/ Dorin Pulpea, câştigatorul Cupei Europei de Est în 2009 şi 2010.

Echipaj românesc în cel mai celebru raliu Echipaj românesc în cel mai celebru raliu

337,06 kilometri de probă specială pe un traseu legendar. 1.341,75 kilometri, în total, pe drumurile din Alpii francezi, într-unul din cele mai dificile raliuri din lume: Monte Carlo. Din 1911, când a câştigat Henri Rugier, şi până în 2010, când s-a impus Mikko Hirvonen, s-au desfăşurat 78 de ediţii ale raliului care, în 1936, a fost câştigat de românul Petre Cristea. "Steagul României a fost deja sus de tot, în 1936, la Monte Carlo. Singurul nostru obiectiv acum, la prima participare, este să ajungem la sosire sau măcar pe Col de Turini în ultima noapte. Atât şi nimic mai mult", a spus Tempesta, imediat după ce înscrierea echipajului românesc a fost confirmată oficial.

Tempesta şi Dorin Pulpea, copilotul său, vor lua startul cu un Peugeot 207 S2000 preparat de echipa Transilvania Motorsport. "Sper să fie un Monte cu multă zăpadă şi fără prea multe capcane cu "gheaţă neagră", aşa de faimoasă pe drumurile din Alpi. Ştiu foarte bine că Raliul Monte Carlo este unul dintre cele mai dificile din lume şi va fi o provocare imensă pentru noi. În acelaşi timp, sunt sigur că va fi şi o plăcere fantastică să pilotez acolo", a spus Tempesta.

Iarna în Alpi este extrem de capricioasă, iar în Raliul Monte Carlo vremea a decis, de multe ori, cine ajunge sau nu la sosire. În plus, probe speciale din acest raliu sunt renumite pentru gradul ridicat de dificultate. "Recunoaşterile de dinaintea raliului vor juca un rol extrem de important. Experienţa pe care am adunat-o până acum ne va ajuta cu siguranţă, dar Raliul Monte Carlo are particularităţile sale şi tocmai de aceea va trebui să fim foarte atenţi când scriem probele. Cu cât vom reuşi să înţelegem mai repede particularităţile acestui raliu, cu atât şansele de a obţine un rezultat bun sunt mai mari", a spus şi Dorin Pulpea, copilotul echipajului.

Raliul Monte Carlo, programat în perioada 18 - 22 ianuarie, este prima etapă din Intercontinental Rally Challenge (IRC) şi va beneficia de o acoperire media fără precedent pentru acest sport. Cele 12 probe speciale care vor fi transmise în direct pe Eurosport vor ajunge în 121 milioane de case din 59 de ţări europene. "Faptul că am fost acceptat printre cele 100 de echipaje care vor lua startul la aceasta ediţie specială a Raliului Monte Carlo este o onoare pentru noi. Am avut deja o experienţă în IRC, anul trecut în Madeira, dar sunt sigur că ce se va întampla în ianuarie, la Monte Carlo, nu se poate compara cu nimic", a mai spus Tempesta.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.