FIA a publicat calendarul WRC pentru sezonul 2011

FIA a dat publicităţii calendarul WRC pentru sezonul viitor. În 2011, piloţii din Mondialul de Raliuri vor avea de disputat 13 etape iar Raliul Monte Carlo lipseşte din nou.

FIA a publicat calendarul WRC pentru sezonul 2011 FIA a publicat calendarul WRC pentru sezonul 2011

Raliul Monte Carlo lipseşte din nou din calendarul WRC pentru al treilea sezon consecutiv. Primul loc în program este preluat din nou Raliul Suediei iar Raliul Iordaniei rămâne în calendar deşi iniţial se credea că va fi înlocuit de Raliul Abu Dhabi. Acest raliu este inclus ca etapă candidat şi probabil va intra în calendarul WRC 2012. Este posibil ca de anul viitor calendarul WRC să aibă 14 etape dar acest lucru va fi decis în Consilul FIA din luna iunie. FIA a decis să mai lase ceva timp pentru negocieri între promoterul North One Sport şi Automobil Club de Monaco, organizatorul Raliului Monte Carlo. Aceştia din urmă par hotărâţi să rămână în campionatul rival IRC iar dacă acest lucru se va întâmpla atunci probabil Polonia îşi va găsi loc în calendarul de anul viitor.

Se doreşte ca Campionatul Mondial de Raliuri să fie primul campionat care începe sezonului. Dacă nu se ajunge la un consens cu organizatorii Raliului Monte Carlo, atunci probabil Raliul Poloniei va fi mutat în luna ianuarie. Decizia finală va fi luată în luna iunie a acestul an.

2011 World Rally Championship

Rally Sweden (10-13 Februarie)

Rally Mexico (3-6 Martie)

Rally Portugal (24-27 Martie)

Jordan Rally (14-17 Aprile)

Rally d'Italia (5-8 Mai)

Rally Argentina (26-29 Mai)

Acropolis Rally (16-19 Iunie)

Rally Finland (28-31 Iulie)

Rallye Deutschland (18-21 August)

Rally Australia (8-11 Septembrie)

Rally of France(Septembrie 29-2 Octombrie)

Catalunya Rally (20-23 Octombrie)

Rally GB (10-13 Noiembrie)

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.