Ford în WRC, povestea continuă

Autor: Cosmin Iordache 30 iul. 2009 Raliuri
Ford în WRC, povestea continuă

Modelul doborâtor de recorduri Ford Focus RS World Rally Car, care a câştigat titlul mondial al constructorilor în anii 2006 şi 2007, îşi va provoca din nou concurenţa pe decursul următorului sezon. Din 2011, echipa va concura cu Ford Fiesta S2000, maşină dezvoltată având la baza modelul de succes Fiesta – unul dintre cele mai bine vândute autovehicule la nivel european.  Echipa va folosi aceeaşi aliniere la start, compusă din Mikko Hirvonen / Jarmo Lehtinen şi Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila. Partenerii principali BP şi Abu Dhabi îşi vor aduce în continuare aportul.

Ford beneficiază de o moştenire îndelungată, de succes, la nivelul raliurilor mondiale. Cu 71 de victorii în cadrul etapelor WRC şi cu un record de 115 curse consecutive finalizate în puncte, Ford reprezintă una dintre cele mai de succes echipe prezente în competiţie. Formaţia înaintează pe decursul acestei săptămâni în cadrul etapei Finlandei, cu Mikko Hirvonen şi Jarmo Lehtinen aflaţi în fruntea clasamentului piloţilor.  

John Fleming, preşedinte şi CEO al Ford of Europe, a subliniat convingerea părţilor implicate de a îşi continua activitatea în cadrul WRC. “Am lucrat îndeaproape cu Malcolm şi M-Sport pentru a ajunge la acest nivel, iar anunţul de astăzi este important din prisma angajamentului pe care ni-l asumăm, de a menţine poziţia de valoare, pe care Ford o ocupă în motorsport, la nivel mondial. Acest angajament reînnoit se bazează pe colaborarea excelentă pe care o desfăşurăm cu Malcom şi echipa sa,” a adaugat acesta.

“WRC-ul reprezintă cea mai dură competiţie la nivel de motorsport, dedicată autovehiculelor de producţie în masă, şi suntem încântaţi să ne menţinem participarea. Consider că succesul nostru în WRC şi în cadrul altor discipline motorsport adaugă un motiv suplimentar pentru care angajaţii Ford sunt mândri de compania pentru care lucrează. Sper că îmi vor împărtăşi acest sentiment de mândrie, regăsind autovehiculele marca Ford pe podiumul învingătorilor la nivel mondial şi în anii care vor urma,” a adăugat John Fleming. Directorul M-Sport Malcolm Wilson a afirmat: “Sunt încântat să menţin colaborarea cu Ford. Anunţul reprezintă un vot de încredere în M-Sport şi dovedeşte importanţa pe care Ford o deţine în WRC.”

“Avem la dispoziţie o aliniere la start dinamică, tânără, care continuă să câştige experienţă şi maturitate. Modelul Focus RS WRC şi-a dovedit de nenumărate ori viteza, puterea şi fiabilitatea, dându-ne şansa să dezvoltăm infrastructura necesară în cadrul locaţiei Dovenby Hall pentru a produce, cu suportul Ford, o Fiesta S2000 capabilă să se angreneze în lupta cu rivalii noştri din 2011. Nu concurăm în WRC doar pentru distracţie, suntem prezenţi pentru a ne provoca adversarii în bătălia pentru titluri şi vom face tot ce ne stă în putere pentru a câştiga.”  “Pe parcursul anilor 2010 şi 2011 ne dorim să menţinem prezenţa de valoare a Ford în parcul de service WRC, atât prin intermediul echipei oficiale, cât şi prin intermediul clienţilor noştri,” a adăugat Wilson.

 
Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide