Honda Civic Type R la Raliul Ypres

Honda Civic Type R la Raliul Ypres

Autor: Dan Vache acum 11 ani Raliuri

Olandezul Marcel Piepers s-a poziţionat pe locul 17 în clasamentul general (din cei 72 de participanţi) cu Honda sa Civic Type R R3, preparată de JAS Motorsport. Tot el a fost primul în categoria Cupa IRC 2WD, unde Honda s-a luptat pentru titlu până în ultima rundă a seriei anul trecut.

Locul 3 pentru olandezul Martijn Braat în Grupa N cu Honda Civic, locul al 4-lea pentru acelaşi model al pilotului belgian Patrick Vandeputte, ceea ce înseamnă că Honda şi-a revendicat mai multe puncte decât oricare alt producător în Cupa IRC 2WD.

Civic Type R R3 al lui Piepers
nu a întâmpinat nici o problemă mecanică în cele 2 zile ale Raliului Ypres, renumită ca fiind cea mai dificilă şi mai specializată pistă de asfalt din Europa. Cu etapele belgiene caracterizate prin câteva linii drepte care duc în viraje strâmte şi cu pietriş, un nivel bun de tracţiune şi aderanţa reprezintă elemente esenţiale pentru a reuşi.
“A fost un raliu excelent pentru noi şi Honda noastră a evoluat extraordinar  de-a lungul celor 16 etape, tot ce am făcut noi a fost să o alimentăm cu combustibil şi să-i schimbăm roţile!” a afirmat Piepers care participă de asemenea la campionatul de raliu olandez. “Acest rezultat excelent ne clasează pe locul doi în Cupa IRC 2WD şi propulsează marca Honda in clasamentul producătorilor prezenti in IRC. Ce weekend fantastic!”

Alessandro Mariani,
lider de echipă la JAS Motorsport a concluzionat : “Suntem încântaţi ca am avut un asemenea rezultat la prima participare a modelulul Civic Type R în IRC din acest sezon. Să realizăm acest rezultat la Raliul Ypres Belgia, unul dintre cele mai dificile evenimente din campionat, nu ne face decât să fim şi mai mulţumiţi. În ciuda concurenţei, automobilele noastre s-au bucurat de o fiabilitate perfectă, permiţând clienţilor Honda să se mândrească cu acest lucru.”

Următoarea rundă în cadrul IRC este Raliul Rusiei la Vyborg 9-11 iulie unde Honda Civic Type R R3 a fost în fruntea clasamentului anul trecut în clasa sa, în mâinile pilotului englez Guy Wilks.

Citește și...


Comentarii
Inchide