Interviu cu Sebastien Loeb şi Olivier Quesnel

Citroën Racing intră într-un nou capitol al istoriei sale, prin angajarea modelului DS3 WRC în Campionatul Mondial de Raliuri 2011.

Interviu cu Sebastien Loeb şi Olivier Quesnel Interviu cu Sebastien Loeb şi Olivier Quesnel

Având ca obiectiv obţinerea celui de-al şaptelea titlu de Campion Mondial la Constructori, echipa Citroën Total World Rally Team va alinia la start două echipaje: unul format din Sébastien Loeb şi Daniel Elena, care vor încerca să câştige cel de-al 8-lea titlu mondial consecutiv la piloţi şi copiloţi, şi unul compus din Sébastien Ogier şi Julien Ingrassia, care a fost promovat în cadrul echipei, dobândind drepturi depline, după cele 2 victorii în raliuri obţinute în sezonul 2010. În plus, trei Citroën DS3 WRC vor fi încredinţate unor piloţi privaţi: Petter Solberg, Kimi Räikkönen şi Peter van Merksteijn.

Angajat la cel mai înalt nivel în mondialul de raliuri de 10 ani, Citroën Racing aruncă în competiţie al treilea model de World Rally Car: după Xsara şi C4, fiecare deţinătoare a câte trei titluri mondiale, DS3 WRC îşi va face intrarea în scena cu ocazia Raliului Suediei (10-13 februarie), prima etapă din sezonul 2011. Echipa condusă de Olivier Quesnel şi-a fixat un obiectiv pe cât de simplu pe atât de ambiţios şi anume acela de a păstra în sânul echipei cele 2 titluri mondiale cucerite în 2010 - la constructori şi piloţi.

Citroën DS3 WRC corespunde noilor reglementări ale FIA. Cea mai evidentă schimbare ţine evident de gabarit: DS3 este în mod clar mult mai compact decât C4, ceea ce îi conferă un comportament mai spectaculos. O schimbare revoluţionara se petrece şi sub capotă, DS3 WRC beneficiând de un motor cu patru cilindri 1.6 turbo cu injecţie directă conceput integral de Citroën Racing. Acesta este cuplat unei transmisii 4x4, cu o cutie manuală comandată secvenţial şi un sistem de repartizare constantă a puterii pe trenul de rulare faţă şi spate.

Dezvăluit în cadrul Salonului de la Paris din octombrie 2010, Citroën DS3 WRC a beneficiat de numeroase sesiuni de teste pentru a pregati un sezon ce se va întinde pe nouă luni şi va include 13 raliuri, fiecare aparte şi cu specificul său. De la frigul polar din Suedia la caldură deşertica a Iordaniei, Campionatul Mondial de Raliuri este o provocare pentru echipaje şi vehicule. Echipa tehnică, plasată sub responsabilitatea lui Xavier Mestelan-Pinon, a căutat să reproducă condiţiile cele mai extreme pe care le vor întâlni piloţii în cadrul sesiunilor de teste pentru a verifica fiabilitatea şi pentru a dezvolta performanţele maşinii.

Reprezentând oficial culorile Mărcii, echipa Citroën Total World Rally Team va angaja în cursă două DS3 WRC pentru echipaje provenind de pe filiera proprie, constituită astăzi din cupele Citroën Racing Trophy organizate în toată Europa. De şapte ori campioni mondiali de raliuri, campionii en titre Sébastien Loeb şi Daniel Elena se lansează cu entuziasm în această nouă provocare. Deţinând aproape toate recordurile posibile în WRC, 'Seb' şi 'Danos' vor porni în fiecare cursă cu obiectivul clar de a se impune şi de a-şi îmbogaţi şi mai mult incredibilul palmares. După ce a disputat trei raliuri în 2010 în cadrul echipei oficiale, echipajului Sébastien Ogier şi Julien Ingrassia i se va încredinţa DS3 WRC cu numărul de concurs 2. Deţinând deja două victorii mondiale, francezii trebuie acum să confirme, îmbinând viteza cu constanţa.

Alături de Citroën dintotdeauna, Total continuă să se implice în calitate de partener al echipei oficiale. Modelele DS3 WRC vor purta de asemenea culorile celebre ale Red Bull, care confirmă parteneriatul iniţiat în 2008. Trei mărci revin în rândul partenerilor Citroën Racing: Michelin, care va echipa cu pneuri DS3 WRC, precum şi Facom şi Alcon.

Exploatate de către Citroën Racing Technologies, trei DS3 WRC suplimentare vor fi angajate de către echipaje private de-a lungul sezonului 2011. Petter Solberg/ Chris Patterson vor lua startul în 13 raliuri, Kimi Räikkönen/ Kaj Lindström vor participa în 10 raliuri şi Peter van Merksteijn/ Eddy Chevaillier îşi vor începe sezonul competitional în Raliul Portugaliei.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.