IRC Barum Czech Rally Zlin

Freddy Loix a câştigat toate cele trei raliuri la care a participat în acest sezon din IRC. Ultima victorie a venit în acest weekend în Cehia după un final dramatic.

IRC Barum Czech Rally Zlin IRC Barum Czech Rally Zlin

Jan Kopecky - SkodaBelgianul Freddy Loix a câştigat în acest weekend etapa de IRC disputată la Zlin în Republica Cehă. Pilotul Skoda a profitat de problemele lui Jan Kopecky şi Bryan Bouffier.

Cehul Kopecky a dominat raliul său de casă încă de la început dar a reuşit să iasă în decor cu Skoda sa în prima probă specială după service-ul de la jumătatea zilei de duminică.

Abandonul lui Kopecky îl lăsa lider pe pilotul Peugeot, Bouffier. În spatele său, Freddy Loix era şi el în poziţia de a ataca pentru primul loc. Bouffier a început bine câştigând SS15 dar pe următoarea probă avea să greşească şi îşi distrugea o roată şi îi preda prima poziţia lui Loix.

Francezul Bouffier reuşea să îşi repare roata pe secţiunea de legătură şi avea doar 3,8 secunde de recuperat în ultima probă a raliului. Ghinionul avea să lovească din nou şi o conductă de apă îl forţa să se oprească din nou şi să piardă şase minute.

Skoda avea să obţină astfel un podium integral prin intermediul lui Loix, Juho Hanninen şi a pilotului local Pavel Valousek. Prin acest rezultat, Skoda obţine titlul la constructori în acest sezon de IRC.

Andreas Mikkelsen - FordKris Meeke de la Peugeot UK a avut parte de un raliul dificil cu probleme tehnice şi nu a reuşit decât locul patru la final. Andreas Mikkelsen pe un Ford Fiesta a terminat pe cinci, tânărul norvegian profitând şi el de problemele celor din faţă.

Mai sunt de disputat trei etape din sezonul IRC 2010: Sanremo, Scoţia, Cipru.

Rezultatele finale din Cehia le găsiţi aici.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.