IRC Barum Czech Rally Zlin

Freddy Loix a câştigat toate cele trei raliuri la care a participat în acest sezon din IRC. Ultima victorie a venit în acest weekend în Cehia după un final dramatic.

IRC Barum Czech Rally Zlin IRC Barum Czech Rally Zlin

Jan Kopecky - SkodaBelgianul Freddy Loix a câştigat înacest weekend etapa de IRC disputată la Zlin în RepublicaCehă. Pilotul Skoda a profitat de problemele lui JanKopecky şi Bryan Bouffier.

Cehul Kopecky a dominat raliul său de casă încă de la începutdar a reuşit să iasă în decor cu Skoda sa în prima probă specialădupă service-ul de la jumătatea zilei de duminică.

Abandonul lui Kopecky îl lăsa lider pe pilotul Peugeot,Bouffier. În spatele său, Freddy Loix era şi el în poziţia de aataca pentru primul loc. Bouffier a început bine câştigând SS15 darpe următoarea probă avea să greşească şi îşi distrugea o roată şiîi preda prima poziţia lui Loix.

Francezul Bouffier reuşea să îşi repare roata pesecţiunea de legătură şi avea doar 3,8 secunde de recuperat înultima probă a raliului. Ghinionul avea să lovească dinnou şi o conductă de apă îl forţa să se oprească din nou şi săpiardă şase minute.

Skoda avea să obţină astfel un podium integral prin intermediullui Loix, Juho Hanninen şi a pilotului local Pavel Valousek. Prinacest rezultat, Skoda obţine titlul la constructori în acest sezonde IRC.

Andreas Mikkelsen - FordKris Meeke de la Peugeot UK a avutparte de un raliul dificil cu probleme tehnice şi nu a reuşit decâtlocul patru la final. Andreas Mikkelsen pe un Ford Fiesta aterminat pe cinci, tânărul norvegian profitând şi el de problemelecelor din faţă.

Mai sunt de disputat trei etape din sezonul IRC 2010: Sanremo,Scoţia, Cipru.

Rezultatele finale din Cehia le găsiţi aici.