LOTUS revine în Campionatul Mondial de Raliuri

Odată cu prezentarea noului Lotus Exige S, şi-a făcut apariţia oficială şi versiunea de raliuri derivată din modelul de serie: Lotus Exige R-GT.

Propulsat de acelaşi motor 3.5 litri V6 VVI-i DOHC pe care-l găsim pe noul Exige S, R-GT vine cu modificări la cutia de viteze şi la restrictoarele motorului (34 mm, puterea fiind redusă la 300 CP), fiind o adevărată maşină de curse, în acord cu noul regulament FIA. De asemenea, modelul va primi balast, pentru a corespunde greutăţii minime a categoriei (1,200 kg). Pentru început, Lotus va intra în Raliuri în parteneriat cu echipe private, aşa cum a făcut-o la Le Mans sau în IndyCar în acest an.

În acest an se împlinesc 30 de ani de la titlul Mondial obţinut în Raliuri de către Lotus - în 1981 cu echipa Talbot Sunbeam Lotus. Lotus Exige R-GT îşi va face debutul cu ocazia Raliului Monte Carlo, la sfârşitul lunii ianuarie în 2012 şi va concura apoi în etapele de asfalt din Campionatul FIA la categoria GT: San Remo şi Tour de Corse. În România Lotus Exige S şi Lotus Exige R-GT se pot achiziţiona de la Forza Rossa, reprezentantul oficial Lotus.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.