Markko Martin va participa la Raliul Estoniei

Celebrul pilot estonian revine la volanul unui automobil de curse în raliul său de casă: Rally Estonia. El a câştigat acest raliu anul trecut şi este favorit la victorie şi în ediţia 2011.

Markko Martin va participa la Raliul Estoniei Markko Martin va participa la Raliul Estoniei

Markko Martin a câştigat cinci etape de WRC dar s-a retras din mondialul de raliuri în urma unui accident în care copilotul său, Michael Park, a decedat. Accidentul a avut loc în Raliul Marii Britanii din 2005.

De atunci, Markko Martin a mai avut doar apariţii ocazionale în raliuri dar în Rally Estonia este un participant constant. Este învingătorul din ediţia de anul trecut când a câştigat la volanul unui Ford Focus WRC.

Rally Estonia se desfăşoară între 15 şi 16 iulie şi este un eveniment unde mulţi piloţi se pregătesc pentru Raliul Finlandei. Dovada este că pe lista de start pentru Rally Estonia 2011 se află Kris Meeke cu MINI WRC şi Mads Ostberg cu Ford Fiesta WRC. Lista numelor sonore aflate la start continuă cu: Martin Prokop, Dennis Kuipers şi Jari Ketomaa.

La start ar fi trebuit să se afle şi protejatul lui Markko Martin, tânărul pilot Ott Tanak. Însă maşina sa nu a fost gata după accidentul suferit în Raliul Acropolis.

Raliul Estoniei se anunţă astfel extrem de interesant şi vom putea vedea diferenţele dintre maşinile actuale de WRC şi Focus-ul WRC de generaţie veche pilotat de favoritul Markko Martin.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.