Maşina oficială a Raliului Sibiului este Citroen C-Crosser

Citroen România este şi anul acesta unul dintre partenerii principali ai Raliului Sibiului, primul raliu pe macadam din calendarul 2010, programat în perioada 15-18 iulie.

Maşina oficială a Raliului Sibiului este Citroen C-Crosser Maşina oficială a Raliului Sibiului este Citroen C-Crosser

Citroen România va susţine echipa de organizare a RaliuluiSibiului, punându-i la dispoziţie o flotă de maşini ce include şimodelul C-Crosser. Primul SUV din gama Citroen va deschide pentrual treilea an consecutiv probele celei mai dure şi maispectaculoase etape pe macadam din Campionatul de Raliuri alRomâniei, fiind maşina oficială a competiţiei inclusă anul acestaşi în calendarul etapelor eveniment din Intercontinental RallyChallenge (IRC).


"Implicarea noastra în ediţiile din 2008 şi 2009 ale etapei de laSibiu s-a dovedit a fi un adevărat succes şi suntem încântaţi căputem susţine echipa de organizare şi anul acesta. La nivelmondial, Citroen este un jucător foarte important în lumeasporturilor cu motor, dovada fiind şi cele şase titluri la piloţişi cinci titluri la constructori câştigate în WRC," a spus DidierGerard, directorul Citroen România.


Pentru a face faţă condiţiilor dure de la Sibiu, cele patru maşiniCitroen C-Crosser care vor fi folosite de directorul cursei şiechipa de organizare vor fi echipate cu pneuri BF Goodrich AllTerrain. Aceste anvelope, concepute pentru a rula atât pe asfaltcât şi în off-road, se adaptează perfect nevoilor de mişcare aleoficialilor raliului, datorită profilului adânc şi fragmentat şi aconstituţiei solide, rezistente la agresiuni. În total cele patrumaşini Citroen C-Crosser vor parcurge 428,4 kilometri dintre careaproape 150 kilometri pe cel mai dur macadam din CampionatulNaţional de Raliuri.


Parteneriatul cu organizatorii Raliului Sibiului este doar unuldintre modurile prin care Citroen susţine sportul cu motor dinRomânia. Începând de anul trecut, în ţara noastră este organizatCitroen Racing Trophy, competiţie dedicată piloţilor ce concureazăcu modele C2 R2 si C2 R2 Max. În cadrul Citroen Racing Trophy seoferă cele mai mari premii în bani din cadrul competiţiei interne,Raliul Sibiului fiind şi el inclus în acest trofeu.