Monte Carlo Rallye - ziua a doua

Raliul Monte Carlo împlineşte 100 de ani şi are la start un pluton extrem de mare piloţi. Printre ei se află şi echipajul românesc format din Marco Tempestini şi Dorin Pulpea.

Monte Carlo Rallye - ziua a doua Monte Carlo Rallye - ziua a doua

Echipajul Napoca Rally Academy, Tempesta/Dorin Pulpea, a încheiat prima zi a Raliului Monte Carlo pe locul 25, o poziţie onorantă, având în vedere compania selectă în care concurează şi numărul mare de concurenţi, 121. Tempesta a început bine, nu a forţat şi a stabilit al 27-lea timp în prima specială, Le Moulinon - Antraigues . A mers apoi ceva mai slab, a terminat al 34-lea cea de-a doua probă, Burzet- St Marţial, dar a crescut din nou ritmul pe prima trecere pe St. Bonnet Le Froid pe care a terminat-o pe locul 23, în vreme ce timpul cumulat îl situa pe poziţia a 24-a a clasamentului general al raliului. Din păcate, setările încercate pe a două trecere pe St.Bonnet nu au fost cele mai fericite, astfel că pilotul Napoca Rally Academy a pierdut pe ultima probă specială o jumătate de minut, dar şi o poziţie în clasament. "A fost foarte greu! Interesant, incitant, dar foarte, foarte greu! Am pierdut un loc pe ultima probă, dar a fost greşeala noastră. La ultimul parc de service am făcut maşină mai soft şi am fost mai lent cu 30 de secunde faţă de prima trecere. Dar nu contează foarte mult, deocamdată totul e bine, să vedem ce se va întâmplă mâine şi vineri", a declarat Tempestă la capătul celor 128,37 kilometri de probă specială din prima zi a raliului.
După ce, la jumătatea celei de-a două zile s-a declarat abandonat, echipajul Napoca Rally Academy, Tempesta/Dorin Pulpea, a terminat în cele din urmă toate cele patru probe speciale de joi, menţinându-se în primii 30 în clasamentul general al Raliului Monte Carlo.
Totul a decurs normal pentru echipajul clujean în primele două speciale. Clasat pe locul 25 la finalul primei zile, Tempesta a continuat să alerge în ritmul lui şi a câştigat o poziţie în prima probă de astăzi (PS5). A reuşit o performanţă ceva mai slabă în cea de-a două (PS6), dar, la jumătatea zilei, se afla pe poziţia a 26-a a clasamentului general al raliului. Apoi a survenit dezastrul: pe drumul de legătură dintre specialele 6 şi 7, temperatura lichidului de răcire din motorul Peugeot-ului S 2000 a început să crească vertiginos până când s-a aprins becul roşu de pe bord şi echipajul Napoca Rally Academy a trebuit să tragă pe dreapta şi s-a declarat învins. Mecanicii de la Transilvania MotorSport au reuşit însă minunea: au diagnosticat defecţiunea prin telefon şi i-au ajutat, tot telefonic, pe cei doi să găsească o soluţie pentru a continuă raliul, cu preţul unei întârzieri de 10 minute în următorul control orar.

În vârful clasamentului, totul s-a dat peste cap ieri. După ce finlandezul Hanninen dominase la volanul Skodei sale, în a doua parte a zilei de ieri zăpada a schimbat toate clasamentele. În afară de francezul Francois Delecour, nimeni nu a ales pneurile adecvate. Nimeni nu a crezut că după ce dimineaţă probele au fost uscate, că va ninge atât de puternic după-amiază. Piloţii de top se aşteptau ca zăpada să cadă doar pe zone restrânse şi mulţi au mizat pe anvelope intermediare sau de iarnă. Hanninen, Solberg şi mulţi alţi au căzut în această capcană şi au pierdut minute bune pe ultima probă a zilei. Delecour a ales pneuri cu cuie şi acest lucru l-a propulsat pe locul doi în clasamentul general în spatele francezului Bryan Bouffier.
Astăzi au loc cele mai spectaculoase probe, inclusiv trecerea peste faimosul Col de Turini. Probele sunt transmise în direct pe canalul TV Eurosport.

Clasament general după două zile

1. Bryan Bouffier Peugeot 2h32m47.3s
2. Francois Delecour Peugeot la 39.7s
3. Freddy Loix Skoda la 51.8s
4. Guy Wilks Peugeot la 59.9s
5. Stephane Sarrazin Peugeot la 1m17.9s
6. Juho Hanninen Skoda la 2m14.9s
7. Petter Solberg Peugeot la 3m30.2s
8. Nicolas Vouilloz Skoda la 5m29.5s
9. Jan Kopecky Skoda la 7m40.1s
10. Toni Gardemeister Peugeot la 8m07.5s

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.