OFICIAL: Volkswagen intră în WRC din 2013 cu modelul Polo

Este oficial! Volkswagen a confirmat că va intra în Campionatul Mondial de Raliuri din 2013 cu modelul Polo R WRC. Anunţul a fost facut chiar înainte de startul Raliului Sardiniei ce se desfăşoară în acest weekend!

Noul modelul Volkswagen Polo R WRC va fi gata de testare chiar din acest an şi va fi pus la încercare intensiv anul viitor. Debutul oficial se va face în sezonul 2013 iar bugetul este asigurat pentru cel puţin trei sezoane în WRC, a spus directorul Volkswagen Motorsport, Kris Nissen.

La lansarea de la Olbia, Sardinia au fost prezenţi şi piloţii VW Carlos Sainz şi Nasser Al-Attiyah dar oficialii Volkswagen nu au confirmat cine vor fi piloţi echipei germane. "Avem suficient timp pentru a ne alege piloţii", a declarat Dr Ulrich Hackenberg, oficial VW. Se ştie că Volkswagen este în discuţii cu Petter Solber şi Sebastien Loeb. Desi campionul francez a declarat că nu este interesat, faptul că Volkswagen nu l-a anunţat pe Solberg drept pilotul principal indică faptul că discuţiile cu Loeb sunt probabil încă în desfăşurare.

Arma Volkswagen pentru WRC: Polo R WRC

De asemenea, aşa cum era de aşteptat, confirmare programului de WRC înseamnă finalul implicării Volkswagen în cursele de rally-raid, mai ales celebrul Dakar. Kris Nissen a confirmat acest lucru la lansarea modelului Polo R WRC dar a declarat că este posibil ca Volkswagen să rămână implicat în Dakar cu o echipă client.

Volkswagen nu are o mare tradiţie în raliuri dar a mai fost implicat la cel mai înalt nivel de-a lungul timpului. Cel mai important succes a venit în 1986 cân pilotul suedez Kenneth Eriksson şi navigatorul său german Peter Diekmann au reuşit să obţină titlul la grupa A la volanul unui Volkswagen Golf GTI 16V. Constructorul german a mai sprijinit şi noile talente din raliuri prin intermediul Golf Rally Cup.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.