Ogier rămâne la Citroen

În sezonul 2011 din WRC, Loeb şi Ogier vor fi colegi la echipa de uzină. Ogier a semnat un contract pe trei ani cu echipa franceză, distrugând speranţele celor de la Ford de a îl aduce pe Ogier la echipa ovalului albastru.

Ogier rămâne la Citroen Ogier rămâne la Citroen

CitroenRacing a anunţat astăzi că Sebastian Ogier a semnat un contract petrei ani cu echipa franceză şi va fi coechipeirul lui SebastianLoeb la echipa principală Citroen. Ogier avea o ofertă şidin partea echipei Ford, dar pilotul francez a ales să rămână laCitroen.

Ogier îl va înlocui pe Sordo la echipa oficială pentru totsezonul 2011, dar va trece deja la prima echipă din RaliulFinlandei şi va concura pentru echipa mare la toate etapele demacadam rămase în 2010.

Contractul lui Loeb expira la finalul acestui sezon darşi el a ales să mai stea un an cu Citroen. Este al 11-leaan pe care Loeb îl petrece la volanul unui Citroen, echipă cu carea cucerit şase titluri mondiale.

Şeful Citroen Racing, Olivier Quesnel s-a arătat încântat decontractele semnate: "Este o dublă satisfacţie pentru CitroenRacing. Loeb este cel mai titrat pilot din istoria WRC-ului şi esteîn continuare dornic de victorie. Are o experienţă imensă şicapacitatea de a scoate 100% din maşina de curse. Ogier este oinvestiţie în viitor şi am dorit ca el să rămână alături deCitroen. Dani Sordo face şi el parte din planurile noastre dartrebuie să finalizăm bugetele pentru a anunţa tot programul echipeinoastre."

În sezonul 2011, Citroen va concura cu noul model DS3 întimp ce Ford va arunca în luptă Ford-ul Fiesta. Ambeleechipe sunt în procesul de testare şi dezvoltare. Va fi interesantde văzut cum se va adapta Loeb la o nouă maşină de curse după ce afăcut din modelul C4 WRC o armă perfectă.