Ogier rămâne la Citroen

În sezonul 2011 din WRC, Loeb şi Ogier vor fi colegi la echipa de uzină. Ogier a semnat un contract pe trei ani cu echipa franceză, distrugând speranţele celor de la Ford de a îl aduce pe Ogier la echipa ovalului albastru.

Ogier rămâne la Citroen Ogier rămâne la Citroen

Citroen Racing a anunţat astăzi că Sebastian Ogier a semnat un contract pe trei ani cu echipa franceză şi va fi coechipeirul lui Sebastian Loeb la echipa principală Citroen. Ogier avea o ofertă şi din partea echipei Ford, dar pilotul francez a ales să rămână la Citroen.

Ogier îl va înlocui pe Sordo la echipa oficială pentru tot sezonul 2011, dar va trece deja la prima echipă din Raliul Finlandei şi va concura pentru echipa mare la toate etapele de macadam rămase în 2010.

Contractul lui Loeb expira la finalul acestui sezon dar şi el a ales să mai stea un an cu Citroen. Este al 11-lea an pe care Loeb îl petrece la volanul unui Citroen, echipă cu care a cucerit şase titluri mondiale.

Şeful Citroen Racing, Olivier Quesnel s-a arătat încântat de contractele semnate: "Este o dublă satisfacţie pentru Citroen Racing. Loeb este cel mai titrat pilot din istoria WRC-ului şi este în continuare dornic de victorie. Are o experienţă imensă şi capacitatea de a scoate 100% din maşina de curse. Ogier este o investiţie în viitor şi am dorit ca el să rămână alături de Citroen. Dani Sordo face şi el parte din planurile noastre dar trebuie să finalizăm bugetele pentru a anunţa tot programul echipei noastre."

În sezonul 2011, Citroen va concura cu noul model DS3 în timp ce Ford va arunca în luptă Ford-ul Fiesta. Ambele echipe sunt în procesul de testare şi dezvoltare. Va fi interesant de văzut cum se va adapta Loeb la o nouă maşină de curse după ce a făcut din modelul C4 WRC o armă perfectă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.