Pirelli iese din WRC

Italienii de la Pirelli au decis să renunţe la Campionatul Mondial de Raliului în favoarea celui de Formula 1. Rămâne de văzut cine va furniza anvelope pentru WRC în 2011.

Pirelli iese din WRC Pirelli iese din WRC

Compania italiană Pirelli a devenit de curând furnizorul oficial de anvelope pentru Formula 1 începând cu sezonul 2011. La ora actuală, Pirelli este şi furnizorul oficial pentru Campionatul Mondial de Raliuri şi toată lumea se aştepta ca în 2011 Pirelli să nu renunţe la WRC.
Conform publicaţiei britanice Autosport, Pirelli nu a aplicat oficial la FIA pentru a continua furnizarea de pneuri pentru WRC în 2011. Deadline-ul pentru această aplicaţie a trecut, iar Pirelli practic se retrage din WRC. Pirelli a fost furnizorul oficial de anvelope pentru WRC în ultimii trei ani.
În 2011, atenţia celor de la Pirelli va fi ghidată doar spre Campionatul Mondial de Formula 1, a declarat Paul Hembery, directorul sportiv al celor de la Pirelli.
"În decembrie am vrut să continuăm cu un nou contract pe trei ani cu FIA pentru furnizarea de anvelope în WRC. Pe lângă anvelope, doream şi continuarea programului Pirelli Star Driver, program pe care îl susţinem încă din 2008. Contractul pe trei ani a fost însă refuzat şi ne-a fost oferit o prelungire pe un an a prezentului contract. Nu am acceptat acest lucru."
"De asemenea nu există regulamentul din WRC este interpretabil şi FIA nu a vrut să asculte ce am avut de spus legat de aceste probleme. Una peste alta, am avut sentimentul că nu suntem doriţi în acest sport în ciuda inovaţiilor şi investiţiilor pe care l-am adus. Ieşim însă din acest sport cu capul sus după ce am susţinut WRC-ul în cele mai dificile condiţii economice din ultima vreme." a încheiat directorul sportiv Pirelli.
Pirelli va rămâne însă implicat în lumea raliurilor. Va furniza în continuare anvelope în campionatele naţionale şi este posibilă o colaborare cu Intercontinental Rally Challenge (IRC), campionatul rival.
Ieşirea celor de la Pirelli din WRC lasă uşa deschisă pentru Michelin. Francezii sunt în discuţii avansate cu FIA pentru o revenire în WRC din sezonul viitor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.