Pirelli iese din WRC

Italienii de la Pirelli au decis să renunţe la Campionatul Mondial de Raliului în favoarea celui de Formula 1. Rămâne de văzut cine va furniza anvelope pentru WRC în 2011.

Pirelli iese din WRC Pirelli iese din WRC

Companiaitaliană Pirelli a devenit de curând furnizorul oficial de anvelopepentru Formula 1 începând cu sezonul 2011. La ora actuală,Pirelli este şi furnizorul oficial pentru Campionatul Mondial deRaliuri şi toată lumea se aştepta ca în 2011 Pirelli să nu renunţela WRC.
Conform publicaţiei britanice Autosport, Pirelli nu a aplicatoficial la FIA pentru a continua furnizarea de pneuri pentru WRC în2011. Deadline-ul pentru această aplicaţie a trecut, iar Pirellipractic se retrage din WRC. Pirelli a fost furnizorul oficial deanvelope pentru WRC în ultimii trei ani.
În 2011, atenţia celor de la Pirelli va fi ghidată doarspre Campionatul Mondial de Formula 1, a declarat PaulHembery, directorul sportiv al celor de la Pirelli.
"În decembrie am vrut să continuăm cu un nou contract pe trei anicu FIA pentru furnizarea de anvelope în WRC. Pe lângă anvelope,doream şi continuarea programului Pirelli Star Driver, program pecare îl susţinem încă din 2008. Contractul pe trei ani a fost însărefuzat şi ne-a fost oferit o prelungire pe un an a prezentuluicontract. Nu am acceptat acest lucru."
"De asemenea nu există regulamentul din WRC este interpretabil şiFIA nu a vrut să asculte ce am avut de spus legat de acesteprobleme. Una peste alta, am avut sentimentul că nu suntem doriţiîn acest sport în ciuda inovaţiilor şi investiţiilor pe care l-amadus. Ieşim însă din acest sport cu capul sus după ce am susţinutWRC-ul în cele mai dificile condiţii economice din ultima vreme." aîncheiat directorul sportiv Pirelli.
Pirelli va rămâne însă implicat în lumea raliurilor. Va furniza încontinuare anvelope în campionatele naţionale şi este posibilă ocolaborare cu Intercontinental Rally Challenge (IRC), campionatulrival.
Ieşirea celor de la Pirelli din WRC lasă uşa deschisăpentru Michelin. Francezii sunt în discuţii avansate cuFIA pentru o revenire în WRC din sezonul viitor.