Raliul Bulgariei – final

Sebastian Loeb a obţinut o victorie zdrobitoare în primul raliul de WRC al Bulgariei. Podiumul a fost completat de Dani Sordo şi Petter Solberg.

Raliul Bulgariei – final Raliul Bulgariei – final

Sebastian LoebPrimul şi probabil ultimul raliu din WRC pentru Bulgaria s-a încheiat cu victoria fără emoţii obţinută de Sebastian Loeb. Francezul a adus victoria la finalul unui weekend perfect pentru Citroen. Patru maşini ale constructorului francez au ocupat primele locuri în clasament.

Dani Sordo a ocupat poziţia a doua la final după o luptă cu Petter Solberg. Solberg avea de recuperat doar cinci secunde în ultima zi de concurs pentru a urca pe locul doi, dar Sordo nu a permis acest lucru. Chiar şi cu locul trei, Solberg a făcut un raliu excelent alături de noul său copilot, Chris Patterson.

Sebastian Ogier a ocupat locul patru după ce a recuperat timpul pierdut la greşeala de vineri. Pilotul Citroen Junior a fost ajutat şi de proastele decizii luate de piloţii Ford în a doua zi. Aceştia au plecat sâmbătă dimineaţă cu pneuri prea dure pentru condiţiile de pe traseu şi au pierdut enorm de mult timp. Chiar şi aşa, maşinile Ford au fost total în afara ritmului impus de Loeb. Nici o victorie de specială în acest raliul pentru Ford şi o diferenţă de peste trei minute pentru Hirvonen la finalul cursei. Urmează macadamul finlandez unde modelul Focus poate da o ultima reprezentaţie de succes în mâinile lui Mikko Hirvonen.

Chiar şi Kimi Raikkonen a fost mai rapid în acest weekend însă finlandezul avea să iasă în decor vineri şi a revenit sub regula SuperRally. O altă ieşire în decor astăzi a completat un weekend dificil pentru Iceman.

A fost primul raliul cu o Fiesta S2000 pentru Henning Solberg. A terminat pe locul 10 cu noua sa maşină. Locul său în echipa Stobart a fost luat de suedezul PG Andersson dar doar pentru etapele de asfalt. Andersson a făcut o cursă excelentă şi a terminat pe locul şapte.

De remarcat şi victoria belgianului Thierry Neuville în clasamentul JWRC la volanul unui Citroen C2R2.

Experienţa WRC Bulgaria s-a dovedit a fi una cu părţi bune şi părţi mai puţin bune. Organizarea vecinilor noştri a lăsat de dorit, iar atmosfera a fost departe de cea a unei etape WRC din Europa. Drumurile sunt la fel de dificile ca la noi iar fanii la fel de indisciplinaţi. Personal nu cred că Bulgaria va primi şansa să organizeze din nou o etapă de WRC în 2012.

Mikko HirvonenVa urma un reportaj mai amplu despre impresiile noastre în Bulgaria.

Rezultatele finale WRC Bulgaria le găsiţi aici.

Urmează Raliul Finlandei între 29 şi 31 iulie dar până atunci nu uitaţi să veniţi la Raliul Sibiului ce se va desfăşura weenkendul viitor. Raliul Sibiului candidează în acest an pentru un loc în calendarul IRC şi este un eveniment susţinut de ProMotor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.