Raliul Bulgariei – final

Sebastian Loeb a obţinut o victorie zdrobitoare în primul raliul de WRC al Bulgariei. Podiumul a fost completat de Dani Sordo şi Petter Solberg.

Raliul Bulgariei – final Raliul Bulgariei – final

Sebastian LoebPrimul şi probabil ultimul raliu din WRCpentru Bulgaria s-a încheiat cu victoria fără emoţii obţinută deSebastian Loeb. Francezul a adus victoria la finalul unuiweekend perfect pentru Citroen. Patru maşini ale constructoruluifrancez au ocupat primele locuri în clasament.

Dani Sordo a ocupat poziţia a doua la final după o luptă cuPetter Solberg. Solberg avea de recuperat doar cinci secunde înultima zi de concurs pentru a urca pe locul doi, dar Sordo nu apermis acest lucru. Chiar şi cu locul trei, Solberg a făcut unraliu excelent alături de noul său copilot, Chris Patterson.

Sebastian Ogier a ocupat locul patru după ce a recuperat timpulpierdut la greşeala de vineri. Pilotul Citroen Junior a fost ajutatşi de proastele decizii luate de piloţii Ford în a doua zi. Aceştiaau plecat sâmbătă dimineaţă cu pneuri prea dure pentru condiţiilede pe traseu şi au pierdut enorm de mult timp. Chiar şi aşa,maşinile Ford au fost total în afara ritmului impus de Loeb. Nici ovictorie de specială în acest raliul pentru Ford şi o diferenţă depeste trei minute pentru Hirvonen la finalul cursei. Urmeazămacadamul finlandez unde modelul Focus poate da o ultimareprezentaţie de succes în mâinile lui Mikko Hirvonen.

Chiar şi Kimi Raikkonen a fost mai rapid în acestweekend însă finlandezul avea să iasă în decor vineri şi a revenitsub regula SuperRally. O altă ieşire în decor astăzi acompletat un weekend dificil pentru Iceman.

A fost primul raliul cu o Fiesta S2000 pentru Henning Solberg. Aterminat pe locul 10 cu noua sa maşină. Locul său în echipa Stobarta fost luat de suedezul PG Andersson dar doar pentru etapele deasfalt. Andersson a făcut o cursă excelentă şi a terminat pe loculşapte.

De remarcat şi victoria belgianului Thierry Neuville înclasamentul JWRC la volanul unui Citroen C2R2.

Experienţa WRC Bulgaria s-a dovedit a fi una cu părţi bune şipărţi mai puţin bune. Organizarea vecinilor noştri a lăsat dedorit, iar atmosfera a fost departe de cea a unei etape WRC dinEuropa. Drumurile sunt la fel de dificile ca la noi iar fanii lafel de indisciplinaţi. Personal nu cred că Bulgaria va primi şansasă organizeze din nou o etapă de WRC în 2012.

Mikko HirvonenVa urma un reportaj mai amplu despreimpresiile noastre în Bulgaria.

Rezultatele finale WRC Bulgaria le găsiţi aici.

Urmează Raliul Finlandei între 29 şi 31 iulie dar pânăatunci nu uitaţi să veniţi la Raliul Sibiului ce se va desfăşuraweenkendul viitor. Raliul Sibiului candidează în acest an pentru unloc în calendarul IRC şi este un eveniment susţinut deProMotor.