Raliul Finlandei 2010

Ford şi Jari-Matti Latvala au câştigat ediţia cu numărul 60 a Raliului Finlandei. Latvala a câştigat după ce Hirvonen a ieşit violent în decor în prima zi de concurs. Hirvonen era lider în acel moment.

Jari-Matti LatvalaJari-Matti Latvala a intrat în istorie obţinând cea mai importantă victorie din cariera sa în faţa rivalilor de la Citroen. Pilotul finlandez de la Ford a câştigat raliul său de casă la ediţia aniversară cu numărul 60.

Latvala a rămas singura speranţă pentru cei de la Ford după ce coechipeirul său, Mikko Hirvonen a avut parte de un accident mare în prima parte a zilei de vineri. Hirvonen era lider în acel moment şi dovedise că avea viteza necesară pentru a câştiga acest raliu. Din păcate, Hirvonen a avut ghinion chiar cu ocazia împlinirii vârstei de 30 de ani.

După accidentul lui Hirvonen, lider a devenit norvegianul Petter Solberg şi al său Citroen privat. Solberg nu a rezistat prea mult pe prima poziţie, la jumătatea zilei Latvala deja trecuse de Solberg. Norvegianul nu a putut ţine pasul cu maşinile de uzină iar cele două Citroen-uri oficiale au început să îl urmărească pe Latvala. Sebastian Ogier a reuşit o serie de timpi excelenţi la prima sa apariţie la echipa oficială Citroen. Ogier a terminat raliul pe locul doi iar podiumul a fost completat de Sebastian Loeb.

Sebastian OgierJuha Kankkunen a revenit din retragere pentru acest raliu unde a concurat pe un Ford Focus WRC alături de vechiul său navigator, Juha Repo. Veteranul pilto finlandez a terminat raliul pe locul opt reuşind să îl ţină la respect pe mult mai tânărul Kimi Raikkonen.

Liderul campionatului IRC, Juho Hanninen a revenit în Finlanda în WRC şi a câştigat clasa S2000.

Rezultatele complete le găsiţi aici.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.