Raliul Finlandei 2010

Ford şi Jari-Matti Latvala au câştigat ediţia cu numărul 60 a Raliului Finlandei. Latvala a câştigat după ce Hirvonen a ieşit violent în decor în prima zi de concurs. Hirvonen era lider în acel moment.

Jari-Matti LatvalaJari-Matti Latvala a intrat în istorieobţinând cea mai importantă victorie din cariera sa în faţarivalilor de la Citroen. Pilotul finlandez de la Ford acâştigat raliul său de casă la ediţia aniversară cu numărul 60.

Latvala a rămas singura speranţă pentru cei de la Ford după cecoechipeirul său, Mikko Hirvonen a avut parte de un accident mareîn prima parte a zilei de vineri. Hirvonen era lider în acel momentşi dovedise că avea viteza necesară pentru a câştiga acest raliu.Din păcate, Hirvonen a avut ghinion chiar cu ocazia împliniriivârstei de 30 de ani.

După accidentul lui Hirvonen, lider a devenit norvegianul PetterSolberg şi al său Citroen privat. Solberg nu a rezistat prea multpe prima poziţie, la jumătatea zilei Latvala deja trecuse deSolberg. Norvegianul nu a putut ţine pasul cu maşinile de uzină iarcele două Citroen-uri oficiale au început să îl urmărească peLatvala. Sebastian Ogier a reuşit o serie de timpi excelenţi laprima sa apariţie la echipa oficială Citroen. Ogier a terminatraliul pe locul doi iar podiumul a fost completat de SebastianLoeb.

Sebastian OgierJuha Kankkunen a revenit din retragerepentru acest raliu unde a concurat pe un Ford Focus WRC alături devechiul său navigator, Juha Repo. Veteranul piltofinlandez a terminat raliul pe locul opt reuşind să îl ţină larespect pe mult mai tânărul Kimi Raikkonen.

Liderul campionatului IRC, Juho Hanninen a revenit în Finlandaîn WRC şi a câştigat clasa S2000.

Rezultatele complete le găsiţi aici.