Raliul Iasi 600 Prista Oil

Autor: Cosmin Iordache 27 oct. 2008 Raliuri

Marea surpriza: Tapio LakkonenCampionatul a fost deja câştigat de un finlandez, spectaculosul Jarkko Miettinen, în ultima rundă rămânând deschisă doar lupta pentru titulatura de vicecampion. Cei trei aspiranţi la această poziţie erau Gergo Szabo, Dan Gârtofan şi Marco Tempesta. Cel care a condus ostilităţile în prima zi a fost Tapio Laukkanen (30:57.5), reuşind să câştige majoritatea specialelor şi construindu-şi un avans de 18,8 secunde în faţa urmăorului clasat Marco Tempesta.

În lupta pretendenţilor la "argintul" general, Marco Tempesta a fost cel mai bine clasat, la mare luptă cu Szabo Gergo, în timp ce campionul en-titre Dan Gîrtofan ocupa la sfârşitul zilei doar poziţia a şasea la general. Sâmbăta a reprezentat şi o zi cu ghinion pentru unii dintre participanţi, înregistrându-se nu mai puţin de 13 abandonuri, printre care şi cel al campionului neîncoronat Miettinen, datorită probelor speciale foarte tehnice şi rapide, dar cu o aderenţă scăzută. Deplasarea echipei promotor.ro pe probele speciale a fost posibilă graţie maşinii de serviciu off road, Mitsubishi L 200, pus la dispoziţie de M Car Trading.

Cea mai spectaculoasă parte a raliul pentru publicul prezent a fost Superspeciala cu numărul 7, desfăşurată în centrul Iaşiului, pe un traseu foarte dificil datorită suprafeţei puţin aderente şi a condiţiilor meteorologice nefavorabile. La Grupa A Adrian Răspopa cu al său Suzuki Swift a făcut legea în prima zi, iar la grupa H, Alexandru Piţigoi pe Ford Focus WRC a terminat pe prima poziţie.

 

Un material video legat de Raliul Iaşi 600 Prista Oil puteţi urmări mâine pe Promotor.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...
Tags:



Comentarii
Inchide