Raliul Sibiului 2010

147,3 kilometri de probă specială. Speciala Şanta pe timp de noapte. Două probe cu suprafaţă mixtă. 43 de echipaje la start. Pe scurt: Raliul Sibiului 2010.

Raliul Sibiului 2010 Raliul Sibiului 2010

Raliul Sibiului, etapa eveniment în Intercontinental Rally Challenge (IRC), este prima etapă de macadam din acest sezon din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop. Pentru a sărbători ediţia a zecea a celui mai dur şi spectaculos raliu pe macadam, în programul raliului au fost incluse zece probe speciale cu o lungime totală de 147,3 kilometri. "Raliul Sibiului este cel mai lung raliu din calendar, dar am ales aceasta variantă pentru a ne apropia de distanţa unei etape din IRC. La Sibiu putem avea uşor un raliu de peste 200 kilometri, dar acum ar fi fost mult prea dificil pentru piloţii din competiţia internă", a spus Sorin Itu, organizatorul raliului.

După doi ani de absenţă, în programul Raliului Sibiului, a fost reintrodusă speciala Şanta desfăşurată pe timp de noapte. Prima zi a raliului, vineri 16 iulie, va începe cu superspeciala de pe terenul de autocross din cartierul Ştrand, programată la ora 17:00, urmată de două treceri pe Dobârca şi apoi Şanta parcursă la lumina farurilor începând cu ora 22:00. În ziua a doua, sâmbătă 17 iulie, pentru prima oară în istoria modernă a raliurilor din România, piloţii vor fi obligaţi să ruleze, în aceaşi etapă, atât pe macadam, cât şi pe asfalt, pe cele două probe mixte, Sadu şi Şanta Max. Speciala Sadu, cea mai rapidă proba a Raliului Sibiului, are o lungime totală de 9 kilometri, primii 2,3 kilometri fiind pe asfalt. Cea mai spectaculoasă este însă Şanta Max, o probă compusă din speciala Şanta, o porţiune de aproximativ 2 kilometri pe asfalt, şi vechea specială Călugăru "Probele nu sunt complet noi, dar ideea de a le lega cu o parte pe asfalt transformă Şanta Max şi Sadu în speciale inedite. În plus, există acum mult mai mult loc pentru spectatori, în special pe porţiunea de asfalt, şi sunt sigur că vor avea parte de un spectacol total", a spus Sorin Itu, organizatorul raliului.

Startul festiv în Raliul Sibiului 2010 este programat joi, 15 iulie începând cu ora 20:00 în Piaţa Mare a oraşului.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.