Raliul Sibiului 2010

147,3 kilometri de probă specială. Speciala Şanta pe timp de noapte. Două probe cu suprafaţă mixtă. 43 de echipaje la start. Pe scurt: Raliul Sibiului 2010.

Raliul Sibiului 2010 Raliul Sibiului 2010

Raliul Sibiului, etapa eveniment în Intercontinental RallyChallenge (IRC), este prima etapă de macadam din acest sezon dinCampionatul Naţional de Raliuri Dunlop. Pentru a sărbătoriediţia a zecea a celui mai dur şi spectaculos raliu pe macadam, înprogramul raliului au fost incluse zece probe speciale cu o lungimetotală de 147,3 kilometri. "Raliul Sibiului este cel mai lung raliudin calendar, dar am ales aceasta variantă pentru a ne apropia dedistanţa unei etape din IRC. La Sibiu putem avea uşor un raliu depeste 200 kilometri, dar acum ar fi fost mult prea dificil pentrupiloţii din competiţia internă", a spus Sorin Itu, organizatorulraliului.

După doi ani de absenţă, în programul Raliului Sibiului,a fost reintrodusă speciala Şanta desfăşurată pe timp denoapte. Prima zi a raliului, vineri 16 iulie, va începe cusuperspeciala de pe terenul de autocross din cartierul Ştrand,programată la ora 17:00, urmată de două treceri pe Dobârca şi apoiŞanta parcursă la lumina farurilor începând cu ora 22:00. În ziuaa doua, sâmbătă 17 iulie, pentru prima oară în istoria modernă araliurilor din România, piloţii vor fi obligaţi să ruleze, înaceaşi etapă, atât pe macadam, cât şi pe asfalt, pe cele două probemixte, Sadu şi Şanta Max. Speciala Sadu, cea mai rapidă proba aRaliului Sibiului, are o lungime totală de 9 kilometri, primii 2,3kilometri fiind pe asfalt. Cea mai spectaculoasă este însă ŞantaMax, o probă compusă din speciala Şanta, o porţiune de aproximativ2 kilometri pe asfalt, şi vechea specială Călugăru "Probele nu suntcomplet noi, dar ideea de a le lega cu o parte pe asfalt transformăŞanta Max şi Sadu în speciale inedite. În plus, există acum multmai mult loc pentru spectatori, în special pe porţiunea de asfalt,şi sunt sigur că vor avea parte de un spectacol total", a spusSorin Itu, organizatorul raliului.

Startul festiv în Raliul Sibiului 2010 este programatjoi, 15 iulie începând cu ora 20:00 în Piaţa Mare aoraşului.