Raliul Sibiului 2010 – final

Maghiarul Gergo Szabo a câştigat ediţia 2010 a Raliului Sibiului, eveniment susţinut de ProMotor. A fost prima dată când Raliul Sibiului s-a desfăşurat pe o suprafaţă mixtă şi a fost etapă eveniment candidat în Campionatul IRC.

Raliul Sibiului 2010 – final Raliul Sibiului 2010 – final

Valentin PorciştenuRaliul Sibiului 2010 s-a încheiat cu victoria echipajului Gergo Szabo/ Csegzy Levente. Cei doi au controlat dificilul raliu încă de la startul de ieri. Szabo a câştigat toate probele mai puţin trecerea de noapte pe proba specială Şanta.

Publicul a fost prezent în număr mare pe toate probele speciale de la Sibiu. Dar probabil cel mai mult public a venit vineri seara la coborârea la lumina farurilor pe Şanta. Zona sosirii a fost animată de un ecran gigant şi comentariu live. Organizarea de la Sibiu a fost ca de obicei exemplară, mai ales acum când oficialii IRC observă tot.

Probele au fost extrem de dure şi în acest an. Raliul Sibiului nu s-a dezminţit, penele de cauciuc fiind la ordinea zilei. Tempestini a abandonat în prima parte a zilei de azi cu baia de ulei spartă. Apoi Gârtofan şi Răspopa au rămas în service-ul de la jumătatea zilei, primul cu probleme la cutia de viteze iar celălalt cu probleme la o roată. Din păcate, noua maşină a lui Adrian Răspopa, Skoda Fabia S2000 nu a ajuns la finalul Raliului Sibiului. Cursa lui Bogdan Marişca a fost distrusă de câteva pene de cauciuc şi un diferenţial spart iar Alex Filip a abandonat în ultima specială a zilei când a ieşit în decor.

Titi AurPodiumul a fost completat de Valentin Porcişteanu şi Titi Aur. Toate cele trei maşini de pe podium au fost Mitsubishi Lancer Evo.

Grupa A a fost câştigată de echipajul Edwin Keleti/ Victor Ponta pe un Renault Clio R3. Pe podiumul de la grupa A au mai urcat Danny Ungur şi Vlad Cosma, ambii cu maşini Citroen C2R2 Max, Danny Ungur fiind şi cel mai bun pilot din clasamentul Citroen Racing Trophy.

Dodo Piţigoi a fost cel mai rapid pilot de la grupa K, iar Florin Crişan s-a impus la grupa H. "A fost un raliu spectaculos şi cred că am reuşit să obţinem puncte importante în încercarea de a face din Raliul Sibiului un eveniment internaţional. Statutul de etapă eveniment în IRC a făcut ca această etapă să fie cunoscută în Europa şi sunt sigur că anul viitor vom reuşi să atragem aici foarte mulţi piloţi străini", a spus Sorin Itu, organizatorul raliului.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.