Raliul Sibiului 2010 - start

42 de echipaje au confirmat, până în ultima zi oficială de înscrieri, participarea la Raliului Sibiului, etapa eveniment în Intercontinental Rally Challenge (IRC) şi etapa a 5-a din Campionatul Naţional de Raliuri.

Raliul Sibiului 2010 - start Raliul Sibiului 2010 - start

La startul Raliului Sibiului, programat în perioada 15 - 18 iulie, vor fi cei mai buni piloţi din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop, printre care se număra şi trei echipaje din străinătate. În afara celor doi piloţi din Ungaria, Gergo Szabo, campionul naţional en-titre, şi Csaba Spitzmuller, deja prezenţe obişnuite în Campionatul Naţional de Raliuri, la Sibiu va lua startul şi germanul Marius Klein, pe un Mitsubishi Lancer EVO 7 preparat de Gassner Motorsport. "Mi-ar fi plăcut să avem mai mulţi piloţi la start, dar acum ne aflăm în faţa unui nou început pentru Raliul Sibiului. Statutul de etapă eveniment în IRC este extrem de important şi acesta este doar primul pas pe care l-am făcut în încercarea de a promova raliul şi implicit oraşul Sibiu la nivel internaţional", a spus Sorin Itu, organizatorul Raliului.

Finlandezul Jarkko Miettinen, câştigătorul ultimelor două ediţii, nu va fi la Sibiu în 2010, dar pentru prima oară în acest sezon din Campionatul Naţional de Raliuri, la startul unei etape se va afla şi un World Rally Car. După ce a concurat la Braşov cu un Renault Clio, Dodo Piţigoi va veni la Sibiu cu un Focus WRC. "Îmi place foarte mult atmosfera de la Sibiu şi am decis să iau startul aici cu Focus-ul WRC, mai ales că acesta era pregătit pentru macadam", a spus Dodo Piţigoi, pilotul Colina Motors.

Înscrierile pentru Raliul Sibiului vor rămâne deschise până joi 15 iulie, toţi cei care se vor înscrie până atunci fiind obligaţi să plătească o taxă de înscriere mai mare cu 20%. În ediţia din 2010 a Raliului Sibiului, programat în perioada 15 - 18 iulie, se vor parcurge 10 probe speciale, pe o suprafaţă mixtă, cu o lungime totala de 147,3 kilometri.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.