Raliul Sibiului 2010 - start

42 de echipaje au confirmat, până în ultima zi oficială de înscrieri, participarea la Raliului Sibiului, etapa eveniment în Intercontinental Rally Challenge (IRC) şi etapa a 5-a din Campionatul Naţional de Raliuri.

Raliul Sibiului 2010 - start Raliul Sibiului 2010 - start

La startul Raliului Sibiului, programat în perioada 15 -18 iulie, vor fi cei mai buni piloţi din CampionatulNaţional de Raliuri Dunlop, printre care se număra şi trei echipajedin străinătate. În afara celor doi piloţi din Ungaria, GergoSzabo, campionul naţional en-titre, şi Csaba Spitzmuller, dejaprezenţe obişnuite în Campionatul Naţional de Raliuri, la Sibiu valua startul şi germanul Marius Klein, pe un Mitsubishi Lancer EVO 7preparat de Gassner Motorsport. "Mi-ar fi plăcut să avem mai mulţipiloţi la start, dar acum ne aflăm în faţa unui nou început pentruRaliul Sibiului. Statutul de etapă eveniment în IRC este extrem deimportant şi acesta este doar primul pas pe care l-am făcut înîncercarea de a promova raliul şi implicit oraşul Sibiu la nivelinternaţional", a spus Sorin Itu, organizatorul Raliului.

Finlandezul Jarkko Miettinen, câştigătorul ultimelor douăediţii, nu va fi la Sibiu în 2010, dar pentru prima oară în acestsezon din Campionatul Naţional de Raliuri, la startul unei etape seva afla şi un World Rally Car. După ce a concurat la Braşovcu un Renault Clio, Dodo Piţigoi va veni la Sibiu cu un FocusWRC. "Îmi place foarte mult atmosfera de la Sibiu şi amdecis să iau startul aici cu Focus-ul WRC, mai ales că acesta erapregătit pentru macadam", a spus Dodo Piţigoi, pilotul ColinaMotors.

Înscrierile pentru Raliul Sibiului vor rămâne deschise până joi15 iulie, toţi cei care se vor înscrie până atunci fiind obligaţisă plătească o taxă de înscriere mai mare cu 20%. În ediţia din2010 a Raliului Sibiului, programat în perioada 15 - 18 iulie, sevor parcurge 10 probe speciale, pe o suprafaţă mixtă, cu o lungimetotala de 147,3 kilometri.