Sebastien Ogier a câştigat a noua etapă din WRC

Sebastien Ogier a pus capăt seriei incredibile de opt victorii consecutive ale septuplului campion mondial Sebastien Loeb în etapa din Germania.

Sebastien Ogier a câştigat a noua etapă din WRC Sebastien Ogier a câştigat a noua etapă din WRC

Colegul de echipă a lui Loeb a reuşit să pună capăt seriei de 8 victorii consecutive în etapa germană din Campionatul Mondial de Raliuri. Loeb părea abonat şi anul acesta la prima poziţie, dar în a doua zi a raliului pe final a avut parte de o pană care l-a aruncat pe poziţia a doua în clasamentul general la 1 minut şi 11 secunde de Ogier. Chiar dacă te numeşti Loeb, uneori este imposibil să recuperezi un minut întârziere pe ultimile 5 probe speciale din ultima zi. Ogier a condus prudent în ultima zi şi a reuşit să gestioneze avantajul avut, astfel, după trei zile şi 19 probe speciale a terminat raliul pe prima poziţie cu un avantaj de 39,8 secunde în faţa colegului de la Citroen, Sebastien Loeb. Septuplul campion a câştigat în final Power Stage-ul, proba care aduce un bonus de 3 puncte, urmat de Ogier şi Petter Solberg. Loeb a avut şi el parte de şampania primului loc, dar doar cel din Power Stage. Dani Sordo a adus în premieră MINI pe podiumul unei etape WRC de la debutul constructorului britanic. O performanţă impresionantă în condiţiile în care sezonul 2011 este unul de dezvoltare pentru MINI. În schimb colegul său de echip, Kris Meeke s-a văzut nevoit să abandone pe penultima probă specială.Cei de la Ford probabil doresc să uite repede această etapă. Hirvonen a terminat raliul pe poziţia a patra în timp ce colegul său, Jari-Matti Latvala, a terminat pe locul 14. Petter Solberg a încheiat etapa germană pe poziţia a cincea, urmat la 3 minute şi 36 secunde de Kimi Raikkonen. Eforturile lui Henning Solberg, fratele lui Petter Solberg, de a ajunge pe poziţia a şasea au fost spulberate de ceva defecţiuni la frâna de mână şi o alegere uşor neinspirată a compoziţiei pneurilor. Ken Block, extrem de relaxat după lansarea Gymkhana 4 a reuşit să ajungă doar pe poziţia 17.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.