Start în a treia etapă a CNRD 2009

Autor: FRAS 20 mai 2009 Raliuri
Start în a treia etapă a CNRD 2009

Iaşiul găzduieşte în week-end-ul 22-24 mai prima etapă de macadam din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2009. Cu o lungime totală de 347,71 de kilometri, din care peste 32% o reprezintă lungimea probelor speciale, Raliul Iaşului 2009 strânge la start peste 50 de echipaje, dintre care nu lipsesc echipaje favorite atât în întrecerea sportivă, cât şi pentru fanii motorsportului românesc.

“Raliul Iaşului nu este numai prima etapă de macadam din actualul sezon de raliuri, ci şi prima etapă în care vor începe departajările reale în lupta cu punctele”, a precizat Ovidiu Mazilu, Preşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. “Macadamul este totuşi o suprafaţă extrem de îndrăgită atât de piloţi, cât şi de fani, şi mai atractivă pentru aceştia decât asfaltul. Ne aşteptăm la o organizare exemplară şi la o prezenţă sportivă foarte bună pe probele de concurs”, a încheiat acesta.

Aflaţi în momentul de faţă pe aceeaşi poziţie a clasamenului general al CNR Dunlop 2009, Gergo Szabo, câştigătorul etapei bănăţene, şi Valentin Porcişteanu, primul clasat în debutul actualului sezon de raliuri, sunt primii înscrişi în disputa celei de-a treia etape a CNRD 2009. Nu lipsesc însă de la startul competiţiei Tempestini, Gîrtofan – însoţit din nou de copilotul său fidel Adrian Berghea–, Marişca sau David, iar printre suprizele etapei se numără prezenţa la linia de start a campionului Grupei H din 2007, Gunther Graef, revenit în competiţie după o absenţă de un an.

La startul etapei, printre numele înscrise în concurs se află şi cel al lui Alex Bruschetta, sportiv cu rezultate deosebite în Campionatul Italiei, în campionatul european şi WRC.

Dacă anul trecut etapa ieşeană a campionatului intern de raliuri încheia sezonul, după un parcurs fără probleme al finlandezului Miettinen, cu o nouă victorie finlandeză, cea a lui Tapio Laukkanen, în acest an ea va deschide seria probelor de macadam şi disputa propriu-zisă în lupta pentru titlu.

Cu un traseu deosebit, desfăşurat pe 9 probe speciale, Raliul Iaşului debutează oficial vineri, 22 mai, la orele 17.00, de pe bulevardul Ştefan cel Mare, din faţa primăriei metropolei ieşene. Prima zi de concurs rezervă celor prezenţi la eveniment un spectacol deosebit în SuperSpeciala etapei de la Râpa Galbenă.

Pentru sâmbătă, cea de-a treia etapă a CNR Dunlop 2009 rezervă probele speciale Tăcuţa (două treceri), Dobrovăţ (două treceri), Poieni (două treceri), Popeşti şi Voineşti.

Sosirea oficială a echipajelor este programată sâmbătă la orele 18.38 pe bulevardul Ştefan cel Mare, în faţa primăriei, în timp ce festivitatea de premiere a câştigătorilor etapei va avea loc în nocturnă, în faţa Hotelului Unirea din centrul metropolei.

În momentul de faţă, echipajele înscrise la startul celei de-a treia etape a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2009, se pregătesc pentru sesiunea de teste cu traseu închis, ShakeDown, pentru ultimele setări ale materialului de concurs.

Înaintea etapei ieşene, primele cinci poziţii ale clasamentului general (N+A) al Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2009 sunt ocupate după cum urmează:

 
1.      Valentin Porcişteanu / Dan Dobre – Mitsubishi Evo 9             – 18 pct.
2.      Gergo Szabo / Zoltan Kohler – Mitsubishi Evo 9                       – 18 pct.
3.      Marco Tempestini / Dorin Pulpea – Peugeot 2007 S2000     – 11 pct.
4.      Manu Mihalache / Janos Soos – Mitsubishi Evo 9                   – 6 pct.
5.      Dan Gârtofan / Adrian Berghea – Subaru Impreza N12          – 5 pct.
 
Următoarea etapă a CNR Dunlop 2009, Raliul Clujului, este programată în perioada 19-21 iunie la Cluj-Napoca.
Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide