Tempesta pe doi la Serbia Rally

Marco Tempestini a terminat pe locul doi Raliul Serbiei, eveniment câştigat fără de Mikko Hirvonen. Pilotul finlandez nu a contat în clasamentul final el primind derogare de la organizatori pentru a participa cu modelul Focus WRC.

Tempesta pe doi la Serbia Rally Tempesta pe doi la Serbia Rally

Echipajul Napoca Rally Academy, Tempesta/Dorin Pulpea a încheiat Serbia Rally, etapă de coeficient 10 în cadrul Cupei Europei de Est, pe a doua poziţie a clasamentului FIA European Rally Cup (East) şi pe a treia treaptă a podiumului în clasamentul general al raliului. Aflat, la jumătatea cursei, pe locul cinci in clasamentul cupei şi pe opt la general, Tempesta a adoptat în a doua zi a competiţiei o strategie de conservare, încercând să meargă fără riscuri. Însa greşelile şi problemele celorlalţi concurenţi l-au propulsat, după speciala cu numărul 13, pe poziţia a doua a clasamentului FIA European Rally Cup (East) şi pe locul trei în clasamentul general, pilotul Napoca Rally Academy fiind apoi obligat să lupte pentru a-şi păstra poziţia. Cu un setup aproape perfect al Peugeot-ului S 2000, Tempesta şi Dorin Pulpea au decis să atace şi au terminat a doua etapă din sezonul FIA European Rally Cup (East) aşa cum şi-au propus: cu o clasare pe podium.

"Sunt foarte mulţumit. Astăzi am avut un setup mult mai bun decât în prima zi a raliului. Nu mă gândeam să atac, dar, la un moment dat, problemele celorlalţi ne-au propulsat pe locul doi, însă Iliev ne sufla în ceafă. Am vorbit cu Dorin şi am decis să atacam, să ne păstrăm pozitia şi am reuşit, chiar dacă pe ultima proba a plouat şi noi eram pe slick-uri, în timp ce bulgarul avea două cauciucuri de ploaie în portbagaj. Într-un cuvânt, sunt fericit! Suntem pe podium şi în clasamentul general al Cupei Europei de Est, ceea ce este foarte bine. Dar mai mult mă bucură faptul că am găsit setările potrivite şi suntem pregătiţi acum şi pentru raliul Clujului", a declarat Marco Tempestini la finalul Raliului Serbiei.

Mikko HirvonenUrmătoarea etapă a FIA European Rally Cup (East) este Hebros Rally, Bulgaria, programat a se desfăşura în ultimul week-end din luna iulie. De asemenea, Tempesta şi Dorin Pulpea vor participa, la sfârşitul săptamânii la a patra etapă a campionatului Naţional de Raliuri, Raliul Clujului, etapă determinantă pentru echipajul Napoca Rally Academy în ceea ce priveşte lupta pentru titlu.

Raliul a fost câştigat de echipajul bulgăresc Petar Gyosev/ Dimitar Spasov pe un Mitsubishi Lancer Evo IX. Raliul Serbiei a contat şi ca etapă în Campionatul Bulgar de Raliuri. Clasamentul complet îl puteţi găsi aici.

Mikko Hirvonen a participat la Raliul Serbiei ca antrenament pentru etapa de WRC din Bulgaria. Suprafaţa de asfalt din Serbia este asemănătoare cu cea din Bulgaria. Mikko nu a avut probleme să se impună, Focusul WRC fiind net superior celorlalte maşini aflate la start. Pentru pilotul finlandez urmează încă o sesiune de teste de două zile pe asflatul din sudul Spaniei. Aici va participa şi coechipierul său, Jari-Matti Latvala.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.