Toyota se întoarce în Campionatul Mondial de Raliuri cu un Yaris dement. VIDEO

În urmă cu mai bine de 15 ani, Toyota făcea legea în lumea raliurilor cu modelele Celica şi Corolla, alături de piloţi ca Armin Schwarz şi Carlos Sainz. După sezonul din 1999, echipa de fabrică a luat o pauză, însă va reveni pentru a se bate cu Volkswagen şi Citroen.

Toyota se întoarce în Campionatul Mondial de Raliuri cu un Yaris dement. VIDEO Toyota se întoarce în Campionatul Mondial de Raliuri cu un Yaris dement. VIDEO

Toată lumea ştie că Audi şi Lancia au avut succes în raliuri, dar nu ar trebui uitat că a existat o vreme când Toyota făcea legea în Campionatul Mondial de Raliuri. De fapt, echipa de uzină Toyota a obţinut patru titluri de campion mondial la piloţi cu modelele Celica şi Corolla, între 1990 şi 1999. Dar, la fel cum Audi şi Lancia s-au retras, şi Toyota a luat o pauză de la lumea raliurilor după ultimul titlu obţinut în 1999.

Acum, însă, japonezii au anunţat că vor reveni în WRC pentru sezonul din 2017 şi o vor face cu un Yaris dement, preparat la centrul Toyota Motorsport Gmbh (TMG) din Germania.

Testele au început deja, pentru ca maşina să fie cât mai pregătită pentru 2017

Potrivit regulamentului FIA, maşina are un motor turbo pe benzină de 1,6 litri care dezvoltă în jur de 300 CP şi 420 Nm, iar puterea merge către toate cele patru roţi prin intermediul unei cutii de viteze secvenţiale.

Deocamdată nu ştim care vor fi piloţii aleşi pentru sezonul din 2017, însă ştim că vrem un Yaris de serie care mănâncă pământul la fel de bine ca acesta pentru WRC.

VIDEO:

;

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.