Victorie pentru Vlad Cosma şi Citroen C2R2 Max

După Norbert Bereczki, care a câştigat primele două raliuri incluse în Citroën Racing Trophy România, Vlad Cosma a continuat şirul de succese Citroën cu o victorie în Raliul Clujului.

Victorie pentru Vlad Cosma şi Citroen C2R2 Max Victorie pentru Vlad Cosma şi Citroen C2R2 Max

Pilotul Napoca Rally Academy a triumfat, în clasamentul maşinilor cu două roţi motrice, performanţă care i-a adus un cec de 2.500 Euro. Bulgarii Tihomir Stratiev şi Ekaterina Stratieva au terminat Raliul Clujului în top 5.

101 kilometri de probă speciala pe asfalt. Vreme caldă şi fără niciun strop de ploaie. Acestea au fost condiţiile pe care le-au aşteptat toţi piloţii înscrişi în Citroën Racing Trophy România la Raliul Clujului, după etapele de la Braşov şi Târgu Mureş care s-au desfăşurat în condiţii meteorologice extrem de dificile.

Vlad Cosma a avut un început bun şi după super speciala din prima zi a raliului s-a clasat pe locul secund în clasamentul maşinilor cu tracţiune pe două roţi. Cel mai bun pilot din Citroën Racing Trophy România în 2010 a exploatat la maximum avantajul de a evolua în faţă propriilor suporteri şi după speciala a doua s-a instalat la conducere, poziţie pe care nu a mai cedat-o până la finalul etapei de la Cluj. "Suntem foarte fericiţi după acest rezultat. Am avut o cursă deosebită de la un capat la altul. Transilvana MotorSport mi-a pus la dispoziţie o maşină impecabilă. Eu am fost în formă, Florin a fost şi el în formă şi cred că acest lucru s-a văzut. Totul a mers perect. Pe lângă victoria de la două roţi motrice, am reuşit o clasare bună şi în clasamentul general şi acest lucru ne bucură foarte tare şi ne dă un impuls extraordinar pentru Yalta", a spus Vlad Cosma, care va participa, săptămâna viitoare, la Yalta Rally, etapa din IRC şi FIA European Rally Cup (East). În urma victoriei din Raliul Clujului, Vlad Cosma a câştigat 2.500 Euro, dar şi bonusul de 500 Euro care se acorda pilotului din Citroën Racing Trophy România care câştigă cele mai multe probe speciale.

După o etapă în care nu au adunat niciun punct în Citroën Racing Trophy România, bulgarii Tihomir Stratiev şi Dobrin Borisov au terminat pe locul 4 în clasamentul maşinilor cu două roţi motrice, performanţă recompensată cu 800 Euro şi 4 puncte. "În sfârşit am prins şi noi un raliu fară ploaie. Mi-au plăcut foarte mult probele de la Cluj pentru că sunt foarte asemanatoare cu cele din Bulgaria. Îmi place din ce în ce mai mult să concurez în România şi dacă la început aveam în program să particip doar la cele 4 etape pe asfalt incluse în Citroën Racing Trophy, acum m-am decis să particip şi la etapele de macadam. Şi asta chiar daca nu am mai mers niciodată pe o astfel de suprafaţă", a spus Tihomir Stratiev, dupa Raliul Clujului.

Ekaterina Stratieva a avut două săptămâni extrem de încărcate. Imediat după ce a luat startul în Croatia Rally, etapă din Campionatul European, Stratieva a venit la Cluj pentru etapa a treia din Citroën Racing Trophy România. "Am avut mici probleme tehnice în Croaţia şi am mers foarte prudent în prima parte a raliului. În plus, vroiam să termin neapărat acest raliu pentru că săptămâna viitoare voi lua startul şi în Yalta Rally. Nu sunt foarte mulţumită cu rezultatul de la Cluj şi sper ca în etapa următoare din România să obţin o clasare mai bună", a spus Ekaterina Stratieva. Locul 5 obţinut la final în clasamentul maşinilor cu tracţiune pe două roţi i-au adus încă două puncte în Citroën Racing Trophy România şi un cec în valoare de 500 Euro.

Norbert Bereczki, câştigătorul primelor două curse din acest sezon incluse în Citroën Racing Trophy România, a plecat de la Cluj fără niciun punct. Pilotul maghiar a avut probleme încă din prima zi cu suspensia maşinii sale. "Nu ştiu ce s-a întâmplat pe super specială. Nu mi-a plăcut deloc cum a mers maşina şi în loc sa merg mai prudent am lovit ceva. Mecanicii au remediat toate problemele în parcul de service şi sper ca mâine să fie totul ok", a spus Bereczki, la finalul primei zile din Raliul Clujului. Liderul din Citroën Racing Trophy Romania a avut ghinion şi a fost nevoit să abandoneze în prima parte a zilei secunde. "A apărut o altă problemă şi din păcate am fost nevoiţi să abandonăm. Sunt puţin dezamăgit pentru că vroiam să obţin încă un podium în acest sezon. Sper să recuperăm punctele pierdute aici în etapa viitoare", a mai adăugat Norbert Bereczki.

Următoarea provocare pentru piloţii înscrişi în Citroën Racing Trophy România este Raliul Argeşului, programat în perioada 17 - 18 iunie.

CLASAMENT CITROËN RACING TROPHY ROMANIA 2011

1. Norbert Bereczki/Kozma Lazslo (Ungaria) - 20 puncte

2. Vlad Cosma/Florin Dorca (Romania) - 18 puncte

3. Tihomir Stratiev/Dobrin Borisov (Bulgaria) - 12 puncte

4. Alina Bunica/Gabi Lazăr (Romania) - 10 puncte

5. Ekaterina Stratieva/Sivov Nedyalko (Bulgaria) - 4 puncte

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.