Viteză în coastă: peste 80 de piloţi la Voina!

Autor: Adrian Mihălţianu 31 aug. 2012 Raliuri

Programate în calendarul competiţional FRAS ca etapele a XI-a şi a XII-a ale Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2012, tradiţionalele etape de la Câmpulung Muscel au anul acesta un traseu nou şi o abordare diferită, sub organizarea clubului sportiv BROTHERS MOTOR SPORT Câmpulung.

Salutat de piloţii de viteză în coastă din România pentru noutatea sa, traseul de la Voina are o lungime de numai 3 kilometri, dar o dificultate tehnică sporită. Cu startul pe drumul judeţean 734, la kilometrul 9 şi 300 de metri, şi cu sosirea pe acelaşi sector de drum judeţean, la kilometrul 12 şi 300 de metri, traseul de la Voina are o pantă medie de 8,5% şi o diferenţă de altitudine de 150 metri, diferenţa de altitudine fiind escaladată în trombă de la 812 metri altitudine la nu mai puţin de 962 de metri altitudine.

Noutatea traseului, dificultatea lui şi urcuşul rapid în doar 3 kilometri fac din traseul de la Voina noua atracţie din CNVC Dunlop 2012. Numărul record de participanţi anunţaţi la start, 80 cu doar 2 zile înainte de startul oficial al etapelor, e o dovadă în plus pentru aceasta.

Etapele a XI-a şi a XII-a ale CNVC Dunlop 2012 sunt reunite în Trofeul Câmpulung Muscel şi contează ca a cincea dublă a sezonului intern de viteză în coastă.

Următoarele două etape ale CNVC Dunlop 2012 se vor desfăşura în perioada 21-23 septembrie pe traseul de la Păltiniş, revenit după o lungă absenţă în campionatul intern de profil.

În galeria foto: maşinile de concurs ale lui Cătălin Cismaru (EVO 9) şi Adrian Dumitraşcu (EVO 6), cărora ProMotor le urează mult succes!

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide