WRC Acropolis - Ogier îl învinge pe Loeb în Grecia

Cei doi Sebastieni de la Citroen s-au luptat până la final pentru victoria din Raliul Acropolis. La final, Ogier a triumfat în faţa lui Loeb.

WRC Acropolis - Ogier îl învinge pe Loeb în Grecia WRC Acropolis - Ogier îl învinge pe Loeb în Grecia

Sebastien Ogier a câştigat Raliul Acropolis, a şaptea etapă din Campionatul Mondial de Raliuri. Francezul de la Citroen a avut un start de raliu ezitant şi în prima partea a cursei a stat în a doua jumătatea a clasamentului. El a preluat conducerea raliului d-abia la jumătatea zilei de sâmbătă şi apoi a trebuit să îl înfrunte pe mult mai celebrul său coleg de echipă, Sebastien Loeb pentru victorie.

Prima parte a raliului a fost dominată de pilotul privat Citroen: Petter Solberg. Plecat dintr-o poziţie bună la start, norvegianul a dominat raliul în ziua de vineri. A terminat ziua cu un avans substanţial şi părea că se va putea bate pentru victorie pentru final.

Petter Solberg a fost lider până la jumătatea raliului

Însă prima poziţie pe traseu în dificila zi de sâmbătă care a numărat nu mai puţin de şapte probe speciale avea să se dovedească dificilă pentru Solberg. Faptul că a curaţat drumul pentru cei care veneau din spate l-a aruncat pe locul trei după cei doi piloţi oficiali Citroen. Acesştia profitau şi de problemele lui Jari-Matti Latvala de la Ford. Acesta a fost al doilea dupa Solberg la finalul zilei de vineri şi a dovedit că putea să obţină un rezultat bun dacă problemele tehnice cu transmisia şi turbina nu l-ar fi costat şapte minute. Latvala avea să îşi treacă în cont şapte victorii de probă specială ca dovadă a ce ar fi putut face în Grecia. Mikko Hirvonen a terminat raliul pe locul trei dar nu a reuşit în nici un moment să egaleze viteza celor de la Citroen.

La final totul avea se se decidă între Ogier şi Loeb. Loeb pleca în ultima zi din poziţia de lider iar Ogier avea de recuperat doar 2,2 secunde. Cei doi au fost la un moment dat separaţi doar de o sutime de secundă iar în Power Stage, ultima probă a raliului, Ogier avea să obţină primul timp la o diferenţă de doar nouă miimi de secundă. Diferenţa în clasamentul final între Ogier şi Loeb avea să fie de 10,5 secunde la final.

Ramâneţi pe www.promotor.ro pentru un reportaj amplu despre Raliul Acropolis 2011.

Clasament Raliul Acropolis

1. Sebastien Ogier Citroen DS3 WRC 4h04:44.3

2. Sebastien Loeb Citroen DS3 WRC +10.5

3. Mikko Hirvonen Ford Fiesta WRC +13.5

4. Petter Solberg Citroen DS3 WRC +38.5

5. Henning Solberg Citroen DS3 WRC +5:24.7

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.