WRC: Cea mai mică diferenţă din istorie

Sebastien Ogier a câştigat Raliul Iordaniei cu o diferenţă de doar 0,2 secunde în faţa rivalului de Ford, Jari-Matti Latvala. Este cea mai mică diferenţă din istoria Campionatului Mondial de Raliuri.

WRC: Cea mai mică diferenţă din istorie WRC: Cea mai mică diferenţă din istorie

Iordania nu anunţa nimic spectaculos fiind un raliu scurtat din cauza problemelor de logistică. Dar la finalul celor două zile de concurs, după ce prima zi a fost anulată, diferenţa dintre cei doi piloţi din vârful clasamentului avea să fie de doar două zecimi de secundă. Este cel mai mic ecart înregistrat vreodată în istoria Campionatului Mondial de Raliuri.

Raliul a fost decis în ultima probă specială a cursei. Latvala era lider cu jumătate de secundă înainte de Power Stage. Proba avea 10 km şi avea să fie câştigată de Sebastien Ogier. Mikko Hirvonen termina cu acelaşi timp dar, finlandezul era departe în clasament. Latvala avea să meargă la limită dar termina la o diferenţă de 0,7 secunde de Ogier. Diferenţa în clasamentul general avea să fie de 0,2 secunde şi Latvala pierdea incredibil victoria.

Echipajul învingător: Ogier/ Ingrassia

Raliul Iordaniei avea să fie scurtat cu o zi din pricina problemelor de logistică. Din cauza problemelor din Orientul Mijlociu, vaporul care aducea maşinile a trebuit să acosteze în portul Haifa din Israel. După ce a avut probleme cu motoarele, vaporul a fost apoi întârziat de o furtună. Organizatorii nu au avut de ales şi au anulat total ziua de joi, raliul începând practic cu proba specială cu numărul şapte. Cele două zile de concurs rămase au totalizat doar 14 probe speciale.

Ogier a fost primul lider al cursei, tânărul francez terminând prima zi cu 31 secunde avans. Rivalii săi au încetinit tactic la finalul zilei de vineri pentru a nu curăţa probleme de sâmbătă. Ogier avea să se menţină lider în prima parte a zilei de azi dar pe a doua buclă Latvala a reuşit să fie mai rapid. Al treilea pilot în cărţi a fost Sebastien Loeb, dar campionul mondial nu a putut ţine pasul cu cei doi tineri piloţi din cauza unor probleme tehnice. Hirvonen nu a contat în acest raliu, finlandezul de Ford acumulând peste un minut întârziere încă din prima zi. Petter Solber a abandonat în urma unui accident, în timp ce Kimi Raikkonen pierdea locul cinci din cauza unei pene pe penultima probă specială a raliului.

Marele învins: Jari-Matti Latvala

1. Sebastien Ogier Citroen 2h48m28.2s

2. Jari-Matti Latvala Ford + 0.2s

3. Sebastien Loeb Citroen + 27.7s

4. Mikko Hirvonen Ford + 2m44.7s

5. Matthew Wilson Stobart Ford + 5m44.9s

6. Kimi Raikkonen Ice 1 Citroen + 6m14.9s

7. Federico Villagra Munchi's Ford + 9m18.7s

8. Khalid Al Qassimi Abu Dhabi Ford + 9m43.7s

9. Dennis Kuipers Ferm Ford + 14m27.5s

10. Bernardo Sousa Quinta Ford + 15m05.5s

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.