WRC - Raliul Argentinei

Echipajul format din Claudiu David şi Mihaela Beldie a termint pe locul 20 la grupa N Raliul Argentinei cu o ultimă probă specială parcursă în forţă, recompensată cu al patrulea timp din concurs.

WRC - Raliul Argentinei WRC - Raliul Argentinei

În ultima zi, Raliul Argentinei a fost unul plin de evenimente, atât rele cât şi bune pentru echipajul OMV BIXXOL. Chiar dacă, în ultimul parc de service din ziua a doua, mecanicii echipei Stohl Racing au schimbat cutia de viteze, Claudiu David nu a putut folosi deloc treapta a treia în ultima zi a raliului. „Pe finalul zilei a doua am auzit un zgomot ciudat în cutie. Am decis că e mai bine să o schimbam, dar acum avem probleme şi mai mari”, a spus pilotul OMV BIXXOL, înainte de startul pe speciala cu numarul 19. O probă care s-a dovedit extrem de dificilă şi pe care Claudiu David şi Mihaela Beldie au pierdut 20 de minute, din cauza unei ieşiri în decor. „I-am dictat foarte târziu un viraj lui Claudiu şi el nu a mai avut ce face. Ieşirea nu a fost gravă, dar din păcate, din toţi cei peste 1.500.000 de spectatori prezenţi pe probe la acest raliu, nu a fost nici unul în virajul în care am avut noi probleme. Oricum e bine că maşina nu a păţit nimic”, a spus Mihaela Beldie, copilotul echipajului OMV BIXXOL.

După aproximativ 20 de minute cei doi au reuşit să scoată maşina din acea zona şi au plecat mai departe. „Am mers la limită până la finalul probei şi pe sectorul de legătură. Am ajuns în următorul punct de control cu o întârziere de 14 minute. Dacă mai pierdeam un minut, eram excluşi din raliu”, a spus Claudiu David, înainte de startul în ultimele trei probe ale zilei. La cea de-a doua trecere pe proba Mina Clavero au terminat cu cel de-al 13-lea timp, iar la a doua trecere pe El Condor cu cel de-al 6-lea timp la grupa N. „Sunt foarte mulţumit de timpii obţinuţi, mai ales că am ajuns din urmă câteva maşini pe fiecare probă şi nu am putut folosi treapta a treia a cutiei de viteze”, a spus Claudiu David.

Raliul Argentinei s-a terminat cu o super specială, programată pe stadionul din Cordoba, probă pe care Claudiu David şi Mihaela Beldie au făcut spectacol. Cei doi au reuşit să termine proba cu cel de-al patrulea timp, la egalitate cu Toshihiro Arai, fost campion mondial la grupa N. „Mă bucur enorm de mult că am reuşit să ajungem până aici şi că am terminat acest raliu în forţă. Nu ne-am propus să obţinem nici un rezultat. Am vrut doar să mergem cât mai mult pentru a aduna experienţă. Am văzut care este nivelul şi acum ştim ce trebuie să facem pentru următoarele două etape, cea din Japonia şi cea din Marea Britanie”, a mai spus Claudiu David.

Echipajul Claudiu David şi Mihaela Beldie va mai lua startul în Campionatul Mondial de Raliuri, la etapele din Japonia (26 – 28 octombrie 2007) şi Marea Britanie (30 noiembrie – 2 decembrie 2007), plus o etapă din Campionatul European – Raliul OMV Waldviertel Austria - progamat în perioada 8 – 10 noiembrie 2007.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.