Weekend plin de motorsport

Avem în faţă un weekend plin pentru fanii motorsportului. Avem de urmărit etapa de Formula 1 din China iar piloţii din mondialul de raliuri merg în Turcia pentru a se înfrunta pe macadam.

Weekend plin de motorsport Weekend plin de motorsport

Weekend-ul 17-18 aprilie este important pentru iubitorii sportului cu motor. Avem Formula 1, WRC, FIA GT şi Formula 2. În plus, debutează şi Campionatul Naţional de Raliuri cu prima etapă de la Braşov.

Marele Premiu al Chinei este a patra etapă din Campionatul Mondial de Formula 1. Disputată pe circuitul de la Shanghai, cursa se va desfăşura duminică începând cu ora 10, ora României. Sesiunea de calificări pentru grila de start are loc sâmbătă la ora 9.00. Pentru duminică, prognoza meteo anunţă ploaie deci este posibil să avem o cursă animată şi nu un foarte plictisitoare.

Loeb şi Hirvonen se vor înfrunta în Turcia în etapa cu numărul patru din calendarul WRC. Anul acesta Raliul Turciei s-a mutat la Istanbul, mai precis în staţiunea Kemer, aflată în apropierea metropolei turceşti. Probele speciale se desfăşoară pe macadam iar Loeb este din nou favorit. Hirvonen trebuie să dovedească că a trecut peste lipsa de formă din ultima vreme iar pentru un strop de culoare îl vom urmării pe americanul Ken Block, care revine în WRC după aventura mexicană.

Formula 2 începe weekendul acesta cu etapa de Silverstone. Formula 2 este o competiţie FIA şi a devenit anticamera pentru Formula1. La prima etapă va participa şi românul Mihai Marinescu care a reuşit în extremis să strângă bugetul pentru o cursă. Să sperăm că va reuşi să participe la tot sezonul.

Campionatul de anduranţă FIA GT debutează tot în acest sfârşit de săptămână cu etapa de la Abu Dhabi. Din păcate, România nu mai apare în calendarul FIA GT după fiasco-ul înregistrat anul trecut.

Motorsportul autohton începe cu etapa de CNR de la Braşov. Avem un raliu de trei zile ce începe vineri. Titi Aur revine la cel mai înalt nivel pentru o înfruntare cu campionul de anul trecut, Gergo Szabo.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.