120.000 euro – atât costă supercarul polonez Arrinera Venocara

Autor: Oraan Mărculescu 03 mai 2012 Știri auto

Apariţia unei maşini cu valenţe de supercar produsă în Polonia a cam stârnit vâlvă prin Olimpul maşinilor sport, iar Arrinera Venocara a devenit rapid o maşină exotică de serie redusă, graţie comenzilor care au început să curgă din direcţia celor cu bani, care doresc altceva decât Ferrari sau alte nume sonore.

Arrinera Venocara are un pret de pornire de circa 116.000 euro

Nu e de mirare, din moment ce preţul anunţat se dovedeşte foarte atractiv: Arrinera Venocara porneşte de la suma de 100.000 de lire sterline (aproximativ 116.000 euro), în condiţiile în care aspectul maşinii nu-i va lăsa indiferenţi pe amatorii de supercaruri. Dar nici performanţele nu dezamăgesc.

Motorul plasat central este un V8 de 6,2 litri, de origine Corvette, dezvoltând 650 CP şi un cuplu maxim de 820 Nm – valori obţinute prin apelarea la un compresor mecanic. Motorul este cuplat la o cutie de viteze secvenţială, iar masa totală a lui Arrinera Venocara se cifrează la doar 1,3 tone, graţie utilizării intensive a fibrei de carbon, a Kevlar-ului şi a suspensiei optimizate, realizate de specialistul Lee Noble.

Performante de supercar pentru Arrinera Venocara: 0-100 km/h in doar 3,2 secunde

Prin urmare, Arrinera Venocara afişează performanţe excelente: demaraj 0-100 km/h în doar 3,2 secunde, 0-200 km/h în 8,9 secunde, iar viteza maximă ajunge la 340 km/h. Cu alte cuvinte, la acelaşi nivel cu nume sonore precum Ferrari 458 Italia sau Lamborghini Gallardo, dar la jumătate de preţ faţă de acestea, în condiţiile în care polonezii promit o manevrabilitate de maşină racing.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide