3 puncte de penalizare dacă nu eşti la lecţia asta

Autor: Alexandru Banu 21 iun. 2017 Știri auto
3 puncte de penalizare dacă nu eşti la lecţia asta

Pompa de benzină. E o componentă banală cu un rol deja banal în angrenajul tehnic al maşinii. Trimite benzină din rezervor către motor. Băieţii de la speedkar99 (canal Youtube) au deschis însă o pompă de benzină şi ne-am explicat, în sfârşit, de ce o maşină are 30.000 de piese în construcţia ei. Pentru că numai pompa de benzină are 1.000. Glumim, însă câteva zeci, veţi vedea că are. Acum vine şi răspunsul la întrebarea “e rău dacă merg cu rezervorul sub sfert?”. Da, e rău. Pentru că sunt 3 cauze mari şi late.

Cea pe care o ştiu toţi e că pe fundul rezervorului se depun sedimente, iar dacă nivelul benzinei ajunge la fundul rezervorului, sedimentele sunt trase în pompă şi o suprasolicită – de la motoraşul aspirant până la filtru şi valvele de evacuare pentru exces.

Un al doiela motiv, pe care prea puţini îl ştiu e că motoraşul în sine e răcit cu … benzină. Veţi vedea în filmuleţ că atunci când secţionează pompa, băieţii descoperă un element care angrenat de benzină răceşte bobinajul.  Când nu e benzină suficientă, bobinajul e răcit de o cantitate mai mare de aer, care nu e atât de eficient ca benzina. Astfel motoraşul se poate “prăji”.

În al treilea rând, benzina are rol de lubrifiant pentru componentele pompei de benzină. Aşa că, faceţi un efort să vedeţi jumătatea plină a rezervorului.

Sursă: speedkar99

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide