A scăpat cu numai 26.000 de euro şi 13 luni carnetul suspendat

Autor: Alexandru Banu 23 nov. 2017 Știri auto
A scăpat cu numai 26.000 de euro şi 13 luni carnetul suspendat

Nu ştim cum sunt alţii, dar noi când auzim de 100 de lei amendă, ne ia cu dureri de cap. Ne gândim că am fi putut să evităm amenda, ne spunem că data viitoare nu o să mai facem, că o să fim mai atenţi, parcă pică un bolovan pe noi. Deşi, un proprietar de maşină ar trebui să fie în stare să accepte bărbăteşte o amendă modestă. Aia e, ştim regula de aur: legile sunt făcute pentru a fi încălcate. Am mai văzut una bună acum, a propos de asta, că poliţiştii nu fac legea, ci ei o aplică. E pe Facebook-ul Poliţiei Române.

Acum, puneţi-vă în rolul bietei norvegience care e cea mai bogată fată din lume conform Forbes şi a altor publicaţii care fac în ciuda noastră clasamente d’astea. Normal că e greu să fii bogat. Trebuie să ai grijă să respecţi legea că imediat devii un subiect de presă devorabil. Katharina Andresen (am scris bine Andresen) are 22 de ani şi e frumoasă. Deci tânără, frumosă foc şi mai bogată decât prevede legea. Şi cum îi stă bine unui nordic … băută la volan într-una dintre zilele de Paşti anul acesta.  

În Norvegia, limita de alcool în sânge admisă la volan e de sub 0.02%, iar Katharina a avut de 3 ori mai mult când a fost oprită, legitimată şi testată pentru consum. Etilotestul a afişat 0.06%. A fost imediat reţinută şi ar fi trebuit să plătească 5.3 milioane de euro amendă conform legii care spune că amenda într-un asemenea caz e de 1.5 ori mai mare decât salariul lunar brut.

Averea ei e de 1.03 miliarde de euro. Cele 5.3 milioane de euro pe care ar fi trebuit să le plătească au fost calculate probabil ca o medie a unui salariu lunar brut pe următorii 1.000 de ani la cât de mare e averea. Glumim, desigur. Până la urmă, judecătorii au decis că 26.000 de euro e o sumă suficientă pentru că fata e încă studentă, iar acele 1.03 miliarde de euro nu reprezintă un venit real constant, ci averea ei.

În plus i-a fost suspendat carnetul 13 luni şi s-a discutat închisoarea de 18 luni pentru alcool la volan. Dacă mai aveţi un prieten bun, să ştiţi că fata are şi o soră, Alexandra, mai mică decât Katharina. Are 21 de ani. Ambele au primit de la tatăl lor ultrabogat 42% din investiţiile pe care le are familia.

Autor Alexandru Banu

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide