A7 e aici cu toate pozele şi detaliile (imagini oficiale)

Autor: Alexandru Banu 20 oct. 2017 Știri auto

Acum 7 ani, Audi lansa maşina despre care putem să spunem în sfârşit că are cei 7 ani de acasă. Şapte ani în care a confirmat că e o maşină excepţională. Cel mai bine au arătat asta clienţii. A7 a venit la 3 ani după alt număr impar, A5-ul care a mirat atâţia oameni (cu două uşi iniţial şi variantă cabrio, apoi şi în 5 uşi).

A7 a apărut după conceptul Sportback din 2009, arătat prima oară la Salonul Auto de la Detroit, chiar în acel an. Reacţiile oamenii le-au dat nemţilor termen de 1 an pentru lansarea primului model.

După 2-3 ani, au venit şi nişte revizii de stil şi cele mai puternice versiuni – S7 şi RS7. Acum 2 ani a fost timpul ultimului facelift înainte de 19 octombrie 2017. Da, fix azi, în jur de 8 seara, Audi va lansat oficial noul A7, model 2018. După care vom mai aştepta probabil cam 7-8 ani pentru noul model. Cine ştie însă dacă aşa cum au apărut imparele, nu apar şi zecimalele. Cum ar fi un Audi A7.5?

Noul A7 e bucăţică ruptă din Prologue, cu volume ascuţite şi bine-delimitate în faţă. Din profil, pare A7-le oldschool cu un bot schimbat cu totul. Dar vine bine şi capota cu muchiile alea transversale care îşi fac treaba vizual. Spectacolul vine în spate, unde Audi arată deja cu totul altceva decât până ieri. Plus că spoiler-ul ăla iese automat de la 120 km/h. Toată linia aia de lumini pe care o vedeţi pe hayon are 13 segmente luminiscente care se pot aprinde după secnarii diferite. Nu vă imaginaţi că e un brad de Crăciun. Utilitatea trebuie să fie aceeaşi, de lumini şi stopuri.

Înăuntru, Audi rămâne la acelaşi nivel premium pe care nu ai cum sau de ce să-l conteşti, iar cu noul A7, lucrurile au evoluat ŞI mai mult. Audi are şi sistemul AI (Audi Intelligence – Artificial Intelligence) – nivelul 3 de autonomie, parcare automată fără şofer şi ie;ire din parcare, la fel.

La lansare sunt motoarele V6 TFSI de 3 litri şi 340 de cai, . Transmisia e integrală (quattro), iar cutia – automata S-Tronic. Cel mai puternic A7 2018 în momentul ăsta face suta în 5.3 secunde şi atinge 250 km/h.

Alte dotări dinamice importante sunt suspensiile – cele opţionale reduc garda cu 1 cm – direcţia care se accentuează chiar în timpul virajului şi roţile viratoare pe spate,  cu până la 5 grade. În Germania, noul A7 pleacă de la 68.000 de euro.   

Autor Alexandru Banu

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide