AC Schnitzer Raptor – Cel mai rapid Mini din istorie

Autor: Laurenţiu Florescu 18 iun. 2012 Știri auto

Dacă nu cu mult timp în urmă vă spuneam că Mini JCW GP este cel mai rapid model din istorie al constructorului britanic, acum îmi retrag cuvintele şi vă spun că AC Schnitzer Predator este cel mai rapid Mini. Chiar dacă nu este un model de serie al producătorului din Regatul Unit, Predator are la bază modelul JCW Coupe.

Puterea motorului a crescut de la 211 CP la 300 CP, o valoare impresionantă pentru o maşină cu tracţiune pe puntea faţă. Creşterea de 89 CP se datorează unui nou turbocompresor, a unei unităţi de comandă a motorului upgradată şi a unui sistem de evacuare din oţel inoxidabil mai performant. Pe lângă modificările la nivelul propulsorului, tunerul german a instalat un ambreiaj de competiţie, un diferenţial cu patinare limitată, iar pentru o manvrabilitate sporită s-a ales o suspensie destinată competiţiilor automobilistice.

Rezultatul a fost unul uimitor. AC Schnitzer Predator a obţinut pe circuitul de la Hockenheim un timp de un minut şi 11,6 secunde, cu doar 0,8 secunde mai lent decât Pagani Zonda F şi cu 0,4 secunde mai rapid decât Ferrari 599 GTB. Tunerul german susţine că Predator este folosit doar ca o platformă tehnică şi nu va fi comercializat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide