Acest film nu este recomandat persoanelor sub 30 de ani

Autor: Alexandru Banu 06 iun. 2017 Știri auto
Acest film nu este recomandat persoanelor sub 30 de ani

Scurtmetrajul este intitulat „Pentru strănepoţi, încă ceva despre Bucureşti…” Regia aparţine Paulei şi lui Doru Segall, având aproape 14 minute şi a fost selectat, alături de alte şapte scurtmetraje, de cercetătoarea Adina Brădeanu, de la Univesity of Westminster, pentru colecţia „Sahia Vintage I”. 

Filmul este o ilustrată în mişcare, adresată celor care vor locui în Bucureşti în anul 2080. „Pentru strănepoţi, încă ceva despre Bucureşti…” suprinde imagini care să le amintească celor din viitor cum era Capitala. Una dintre primele imagini este cea a unui taxi cu remorcă, ce transportă o studentă care cântă la harpă. De asemenea, dilemaveche.ro admite că filmul conţine imagini ameţitoare care surprind verdele abundent din Bucureştiul anilor  şi pe care voice-over-ul le laudă. Se vorbeşte, de asemenea, despre „străzi pline de verdeaţă” şi despre cei „21 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de bucureştean”.

Studioul de film documentar „Sahia” a fost înfiinţat în anul 1950, având misiunea de a documenta construirea României socialiste. La jumătatea anilor ’80 producţia studioului se ridica la aproximativ 250 de scurtmetraje pe an. 
 

Sursă editorială: Gândul.info

Sursă video: TVR 2

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide