Airbag-urile contrafăcute, inutile în cazul unui accident

Autor: Iulian Dnistran 11 oct. 2012 Știri auto
Airbag-urile contrafăcute, inutile în cazul unui accident

Airbag-urile contrafăcute montate pe maşinile care au fost reparate după ce au fost implicate într-un accident sunt inutile în cazul unui alt accident. Acestea se pot umfla insuficient sau mai grav, pot să explodeze în faţa pasagerilor.

Concluziile au fost trase de către agenţia naţională de siguranţă a transporturilor rutiere din Statele Unite ale Americii, care a publicat şi un clip video cu efectele airbag-urilor contrafăcute.

Din fericire, airbag-urile care pot deveni periculoase nu sunt montate pe maşinile noi. Din păcate, însă, acestea arată uneori identic cu cele originale montate în fabrică şi pot induce în eroare.

Americanii avertizează că maşinile care au fost implicate într-un accident în ultimii trei ani şi au fost reparate în service-uri neautorizate pot să aibă, în loc de airbag-uri originale, airbag-uri contrafăcute care pot fi extrem de periculoase. Mai mult, cei care şi-au cumpărat airbag-uri pe internet pentru a le înlocui pe cele folosite au şanse mari să fi primit un echipament neoriginal.

Dacă există dubii despre provenienţa airbag-urilor montate pe o maşină care a fost implicată într-un accident sau pe o maşină la mâna a doua, agenţia americană recomandă o verificare făcută la reprezentanţa oficială a mărcii maşinii. 

Video:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide