Amoritz DoniRosset – supercar-ul brazilian de 1.007 CP

Autor: Laurenţiu Florescu acum 8 ani Știri

Ideea acestui proiect îi aparţine antreprenorului William Denis Rosset, care a dorit să facă tatălui său un cadou special. Din colaborarea sa cu designer-ul Fernando Morita s-a născut Amoritz DoniRosset. Supercar-ul de peste ocean are proporţiile unui Lamborghini Gallardo, dar cu un look mai necizelat, parcă exagerat. Muchiile drepte şi fantele de aerisire denotă agresivitate şi sportivitate, detalii care ţin de succesul unui supercar.

DoniRosset va folosi un motor V10 de 8,4 litri de origine americană (Viper) ajutat de două turbo-compresoare. Puterea totală dezvoltată de monstruozitatea de sub capotă trece de pragul celor 1.000 CP şi este transmisă roţilor spate printr-o cutie de viteze secvenţială Mendeola cu şase rapoarte.

Supercar-ul brazilian va avea un cockpit asemănător cu al legendei McLaren F1, poziţia de condus fiind centrală flancată de două locuri pentru pasageri. Rosset plănuieşte să producă o serie de 50 de modele, preţul fiecăruia atingând pragul de un milion de dolari.Comentarii
Inchide