Aşa ar putea arăta viitorul BMW M3

Autor: Laurenţiu Florescu 29 mart. 2012 Știri auto
Aşa ar putea arăta viitorul BMW M3

Primul M3 a avut un motor cu patru cilindri în linie, apoi au urmat şase iar ultima generaţie a fost dotată cu un V8 nebun ce se tura pâna la 8250 rpm. Cu privire la motorizarea noii generaţii a coupe-ului de performanţă bavarez s-au auzit mai multe zvonuri.

Iniţial se vorbea despre o revenire la şase cilindri in linie, dar se pare că este vorba despre o schimbare mai radicală. Noul BMW M3 ar putea avea un motor V6 de 3,0 litri.

Conform surselor Insideline, BMW lucrează în prezent la un motor de 3,0 litri V6 twin-turbo, care va fi montat pe următoarea generaţie BMW M3, asemănător V8-ului de 4,4 litri de pe actualul M5.

Varianta cu şase cilindri în linie a fost refuzată din motive de spaţiu, V6-le fiind mai compact şi mult mai echilibrat. Noul propulsor nu derivă din V8-ul generaţiei trecute, cum acesta la rândul lui derivă din propulsorul V10 de 5,0 litri ( M5 ) ci este un motor total nou. Noua unitate de putere va produce aproximativ 430 CP şi 550 Nm, suficient pentru a face faţă acualelor modele Audi RS4 şi Mercedes C63 AMG.

Inginerii BMW sunt ocupaţi şi cu uşurarea noului M3, se pare că acesta va avea o capotă din fibră de carbon, evacuare din titan, existând zvonuri chiar despre dezvotarea unui sistem de frânare cu etriere din aluminiu şi discuri din aliaj carbon-ceramic. Acesta va apărea pe parcursul producţiei.

Pentru prima data M3 va avea un nume de cod diferit de seria 3 pe care este bazat şi anume F80 pentru sedan şi F82 pentru coupe. Tot la capitolul zvonuri intră şi faptul că modelele seria 3 coupe şi cabrio îşi vor schimba numele în seria 4, divizia M fiind clar împotriva acestei idei.

Despre aspectul noului M3 nu putem vorbi prea multe, ci doar că va folosi aceeaşi reţetă ca şi actualul M5. Caroseria coupe-ului va fi modificată cu elemente aerodinamice desenate agresiv.

Ce părere aveţi despre randările noului M3?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide