Atât de fericiţi că au intrat la cursa de la Singapore că nu au mai gândit când au scris ce au scris

Autor: Alexandru Banu 20 sept. 2017 Știri auto

Bucuria de a reuşi să intri la o cursă de F1 atrage consecinţe grave şi poate să dăuneze grav libertăţii. Dacă mai vorbim şi de Singapore, o ţară în care te tocmeşti numai cu tine, şi dacă mai eşti şi tolomac din naştere, atunci aia e, o să cam suferi.

Fericiţi că erau înăuntru înaintea cursei, omul şi femeia din poză au zis să împartă asta cu prietenii buni de pe Facebook. Ok, or fi luat ei 162 de like-uri şi inimioare dar s-ar putea să ia şi câteva luni de închisoare sau chiar mai rău. Şi asta pentru că au gândit cu picioarele când au scris textul postului: “3 dimineaţa. Am mituit un agent de pază ca să ne lase pe circuit. Nu numai că a fost de acord, dar ne-a făcut şi poza”. Bravo, băieţi, v-aţi mândrit cu mita.

Postul lui a ajuns pe mai multe surse de ştiri (printre care chiar Yahoo) care le-au atras atenţia legiuitorilor din Singapore şi acum s-a deschis o anchetă. Singapore are un regim legislativ foarte dur şi justiţia nu prea iartă. Mai ales că organizatorii le-au promis celor din F1, securitate maximă, la cel mai mic detaliu. În 2015, un om care a intrat pe circuit a luat 6 săptămâni de penitenţă pentru un gest motivat de bucuria de a fi fost acolo, în acel moment. Acum, că vorbim şi de mită recunoscută unilateral, lucrurile s-ar putea termina mult mai grav.

Un purtător de cuvânt de-al organizatorilor a pus într-o declaraţie că lucrează cu SRS – agenţia de securitate care se ocupă de paza circuitului în timpul cursei şi al evenimentului integral, în cele 4 zile. Tot acest PR al firmei de pază a spus că siguranţa angajatorilor (în acest caz entitatea F1) e cea mai importantă şi nu tolerează astfel de lucruri. Cuplul care a făcut poza şi a postat pe FB autoacuzaţia de mită ar trebui să şi recunoască agentul care a încasat banii necuveniţi pentru a permite o ilegalitate.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide