Atenţie, Juke şi Mokka! Fiat 500X se pregăteşte de luptă

Autor: Oraan Mărculescu acum 10 ani Știri auto
Atenţie, Juke şi Mokka! Fiat 500X se pregăteşte de luptă

Lansarea lui Fiat 500 a fost grandioasă pentru o maşină atât de mică, aşa încât succesul citadinei neo-retro n-a întârziat să apară. Apoi a apărut versiunea decapotabilă Fiat 500C, iar, recent, a fost dezvăluită publicului şi un 500 mai familist, Fiat 500L.

Însă lucrurile nu se vor opri aici, britanicii de la Auto Express susţinând ferm ideea unui crossover Fiat 500XVEZI AICI RANDĂRILE.

Dacă Fiat 500L a primit multe comentarii contradictorii, nefiind chiar o mostră de maşină fun, cu siguranţă lucrurile vor sta foarte diferit în cazul noului Fiat 500X, care anunţă un stil de crossover-coupe, având o formă de „bubulină”, gardă la sol înaltă şi un spirit practic suficient de bun pentru dimensiunile afişate.

Ca platformă tehnică, nu vor exista surprize, Fiat 500X urmând a oferi gama de motoare de pe Fiat 500, dar şi versiuni 4×4 (bazate tehnic pe Fiat Panda 4×4 şi, se pare, având aportul specialiştilor Jeep). De altfel, noul Fiat 500X va avea un confrate în tabăra celor de la Jeep, care, se pare, va fi cel mai mic Jeep de serie de până acum.

Noul Fiat 500X ar urma să apară pe piaţă în jurul anului 2013, iar preţul vehiculat pentru piaţa auto britanică se cifrează la 14.000 de lire sterline (circa 17.000 euro). Cu alte cuvinte, un rival de seamă pentru Nissan Juke şi noile Opel Mokka sau Ford EcoSport. Voi ce părere aveţi:

AR AVEA SUCCES UN ASTFEL DE CROSSOVER FIAT 500X?
Comentarii
Inchide