Audi A3 Sportback e gata pentru Salonul Auto Paris 2012

Autor: Tudor Rus 20 sept. 2012 Știri auto

Prima schimbare notabilă la noul A3 Sportback ce urmează a fi prezentat la Salonul Auto Paris 2012 o reprezintă creşterea în dimensiuni. Astfel, modelul compact în 5 uşi are acum 4.310 mm în lungime, 1.780 mm lăţime şi 1.425 mm înălţime. Design-ul cu 3 geamuri laterale nu face decât să accentueze caracterul compact al maşinii, iar grila frontală şi farurile agresive rămân în continuare elemente distinctive Audi, în vreme ce prizele de aer prefaţează puterea variantelor de motorizare. Liniile dinamice se întind pe toată lungimea caroseriei, terminându-se în partea din spate extrem de sculptată. Opţional, Audi oferă LED-uri atât pentru faruri cât şi pentru stopuri, în vreme ce clienţii pot opta pentru 13 variante de culoare pentru caroserie.

Inginerii Audi au făcut progrese şi la capitolul greutate, A3 Sportback fiind cu 90 de kilograme mai uşor decât versiunea precedentă. Această scădere în greutate se datorează utilizării aluminiului la fabricarea unor componente precum capota, profilul din spatele bării faţă şi a aripilor laterale.

În ceea ce priveşte motorizarea, cei de la Audi au anunţat 3 variante de propulsie pentru noul A3 Sportback: este vorba despre două motoare TDI şi două propulsoare TFSI. Astfel, A3 Sportback poate fi echipat cu motorul 1.6 TDI, cel mai eficient propulsor din gamă. Deşi informaţiile privind puterea acestuia nu au fost făcute publice, Audi a anunţat pentru acest motor un consum de 3,8 l/100 km, o accelerare de la 0 la 100 km/h în 10,9 secunde şi o viteză maximă de 194 km/h.

Al doilea motor TDI are o capacitate de 2 litri şi vine disponibil în două variante de putere. Prima variantă produce 150 CP şi un cuplu de 320 Nm în timp ce sprintează de la 0 la 100 km/h în 8,4 secunde. A doua variantă, ceva mai puternică graţie celor 184 CP produşi şi cuplului de 380 Nm parcurge intervalul 0-100 km/h în 7,4 secunde şi atinge o viteză maximă de 232 km/h.

Trecând mai departe la motorizările TFSI, trecem în revistă noul propulsor 1.8 TFSI, cel mai puternic motor pe benzină din gamă. Capabil să producă 180 CP şi un cuplu de 250 Nm, acesta combină injecţia directă FSI dezvoltată de Audi cu injecţia indirectă. Ca performanţe, de menţionat sunt accelerarea de la 0 la 100 de km/h în 7,3 secunde şi viteza maximă de 232 km/h. Cel de-al patrulea propulsor disponibil pentru A3 Sportback vine sub forma unui 1.4 TFSI şi este realizat din aluminiu, fiind cu 21 de kilograme mai uşor decât precedesorul său. Cu o putere de 122 CP şi un cuplu de 200 Nm, acesta este capabil să parcurgă intervalul 0-100 km/h în 9,3 secunde şi o viteză maximă de 203 km/h. Toate motoarele disponibile pentru A3 sunt cuplate la o cutie de viteze manuală, în 6 trepte, versiunea S-tronic fiind disponibilă opţional.

La interior, Audi A3 Sportback menţine tendiţele elegante îmbinate cu elemente de sportivitate ce pot fi regăsite la nivelul volanului, bordului şi al consolei centrale. Tapiţeria scaunelor este realizată din materiale textile de cea mai înaltă calitate, iar opţional clienţii pot cere îmbrăcarea scaunelor în piele Nappa sau Alcantara.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide