Audi nu e pe listă, Mercedes e la jumate, BMW e la coadă

Autor: Alexandru Banu 24 feb. 2017 Știri auto

J.D. Power este una dintre publicaţiile şi autorităţile supreme pentru americani. Annual, JDP face un clasament al “dependenţei” de brand, dac[ ar fi să forţăm un pic traducerea. Adevărul e că topul demonstrează pînă la urmă satisfacţia proprietarului după 3 ani de utilizare a unei maşini  nou-cumpărate, în urma problemelor pe care le-a avut proprietarul în ultimele 12 luni.

JDP este în al 28-lea an de studiu pe acest segment al satisfacşiei clientului. Intervievaţii (35.186 în acest studiu) răspund la întrebări legate de eventuale probleme la exterior (caroserie), transmisie, motor, sistemul multimedia şi cel de navigaţie, interior, plăcerea condusului, echipare, climă şi poziţia în scaun. Adică la cam tot ceea ce defineşte calitatea şi fiabilitatea unei maşini. Pentru fiecare brand şi model au răspuns câte 100 de oameni ca sondajul să fie relevant. 224 de modele de maşini au intrat în sondaj.

Lexus şi Porsche au câştigat la egalitate, cu 110 probleme la cele 100 de maşini ale celor 100 de proprietari chestionaţi. Media de probleme pe maşini în tot studiul a fost de 156 probleme / 100 maşini. Fiat a avut cele mai multe probleme, 298 / 100 maşini. Iată mai jos pozele cu clasamentul şi premiile pe diverse segmente. Toyota, Lexus şi Chevrolet au luat cele mai multe premii în studiul J.D. Power.

 

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide