Audi – un nou nivel al eficientei

Autor: Cosmin Iordache 21 oct. 2008 Știri auto
Audi  – un nou nivel al eficientei

Standardul Euro 5 este aplicabil pentru motorizările: 2.0 TFSI; 2.8 FSI; 3.0 FSI; 2.0 TDI;  2.7 TDI şi 3.0 TDI, regăsite pe modelele Audi A3, A4, A5, Q5, TT, A6 şi A8. Un alt argument în favoarea eficienţei este dat de cutia de viteze opţionale S tronic, care utilizează mai eficient potenţialul de consum de carburant al motoarelor economice TDI şi TFSI, prin turaţii mai mici şi timpi reduşi de schimbare a vitezelor. Cutia de viteze cu dublu ambreiaj schimbă treptele de viteză în numai 0,2 secunde, fără întreruperi sesizabile în puterea de tracţiune şi este disponibilă pentru modelele A3 şi Q5..

 

"Normele Euro 5 vor fi obligatorii pe piaţa din România începând cu 2009, însă Audi a introdus standardul Euro 5 la majoritatea autovehicolelor încă din această lună. Audi are o adevărată tradiţie în a concepe soluţii tehnologice inovatoare – motorizarea de tip TDI reprezentând un exemplu elocvent în acest sens. Publicul din România va putea să experimenteze eficienţa modelelor Audi la cel mai înalt nivel”, a declarat Mihai Hălmăgianu, Director al mărcii Audi în România.

 

La nivel internaţional, Audi utilizează pentru motoarele TDI, sistemul de emisii ultrareduse de noxe – ultra low emission system. Acest sistem de control al emisiilor reduce oxizii de azot cu până la 90% şi este compus dintr-un catalizator, un modul de dozare, rezervorul AdBlue şi un sistem extensiv de senzori. Sistemul de emisii de noxe ultrareduse este completat de un catalizator de oxidare suplimentar şi un filtru de particule diesel extrem de eficient, cu autocurăţare. Astfel, acest sistem de control al emisiilor întruneşte atât cerinţele standardului californian LEV II BIN 5, cel mai sever standard din lume în ceea ce priveşte emisiile de noxe, cât şi imperativele privind nivelele maxime pentru anul 2014 impuse de standardul Euro 6.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide