Autovehiculele VW Amarok pentru Europa vor fi “made in Hanovra”

Autor: Andrei Nan 16 mai 2012 Știri auto
Autovehiculele VW Amarok pentru Europa vor fi “made in Hanovra”

Cei de la VW au planificat o producţie anuală de aproximativ 40.000 de autovehicule Amarok, care vor fi livrate către clienţii din Europa de Est şi Europa de Vest şi către clienţii din Africa. Pe viitor, la fabrica din Pacheco, Argentina, vor fi produse autovehiculele care urmează să fie livrate către clienţii din America Latină şi din America de Sud.

Prof. Dr. Martin Winterkorn, preşedintele Consiliului de administraţie al Volkswagen AG a explicat: „Marca Volkswagen are oportunităţi mari de creştere la nivel mondial în segmentul autovehiculelor comerciale uşoare. Odată cu începerea producerii autovehiculului în Hanovra, modelul Amarok a sosit în sfârşit în Europa. Modelul Amarok „made in Hanovra” demonstrează capacitatea de producţie a locaţiei şi aduce un nou avânt în povestea de succes a pickup-ului Volkswagen.”

Pe linia de asamblare a autovehiculului Amarok se derulează, în prezent, pregătirea pentru producţia acestuia. Seria pilot va apărea după închiderea ceremoniei de lansare, care se va desfăşura zilele următoare. Producţia de serie va începe la sfârşitul lunii iunie şi apoi un număr de 185 de autovehicule Amarok vor ieşi zilnic de pe liniile de asamblare de la Hanovra.

În etapa de pregătire a producţiei modelului Amarok au fost realizate modernizări extensive în Hala 2 – unde, în perioada 1975-2006, a fost produs modelul LT- şi modelul Amarok a fost integrat în atelierul de vopsitorie şi de tinichigerie şi pe liniile de asamblare ale noului autovehicul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide